Ira Kaspi

You and the Night and the Music

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäIra Kaspi
Julkaistu2012
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöFg-Naxos
Tuottaja

Ape Anttila

Kuuntele

Biografia

Pitkän uran tehneen jazzlaulajan Ira Kaspin (s. 1964) uusi albumi You and the Night and the Music on herkkien sävyjen ja vahvojen tulkintojen kokonaisuus. Jazzklassikoista koostuvalla albumilla Iraa säestävät Jazz Diva Band ja Lohjan kaupunginorkesteri.

You and the Night and the Music sisältää Iralle rakkaita sävelmiä kuten Call Me Irresponsible ja The Gentle Rain. Kappaleet ovat myös riittävän erilaisia toisistaan, jotta hän on kyennyt luomaan jokaisen ympärille oman tunnetilan. Levyn avausraita on Don't Go to Strangers, joka onnistui Iran mielestä yli odotusten: ”Orkestraatio erityisesti tässä kappaleessa on häkellyttävän kaunis – ainakin minut ensimmäiset tahdit saavat täysin otteeseensa.”

You and the Night and the Music on järjestyksessä Iran seitsemäs albumi. Aikaisemmilla levyillä ollaan kuultu jazzklassikoita, mutta levytys orkesterin kanssa tekee uudesta levystä erilaisen. ”Koen, että olen myös kypsynyt ja kehittynyt viime vuosien aikana. Osittain uskon, että se on yksinkertaisesti ikäasia. Jazzmusiikki toisin kuin moni muu tyylilaji onneksi arvostaa elämänkokemusta.”

Helsingissä syntynyt, nykyään Lohjalla asuva Ira Kaspi on valmistunut maineikkaasta Berklee College of Musicista 1990. Hän opettaa laulua Sibelius-Akatemiassa ja johtaa yhdessä miehensä kanssa yli 200 oppilaan RytmiOmena-musiikkikoulua Lohjalla.

Biisilista

  1. Don't go to StrangersArthur Kent & Dave Mason/ Redd Evans
  2. You and the Night and the MusicArthur Schwartz/ Howard Dietz
  3. How Do You Keep Up the LightApe Anttila/ Ira Kaspi
  4. Someday My Prince Will ComeFrank Churchill/ Larry Morey
  5. The Gentle RainLuiz Bonfa/ Matt Dubey
  6. Call Me IrresponsibleJimmy van Heusen/ Sammy Kahn
  7. The Good LifeAlexander Distel/ Jack Reardon
  8. The Old Devil Called LoveAllan Roberts/ Doris Fisher
  9. In the Wee Small Hours of the MorningDavid Mann/ Bob Hilliard
  10. The Best is Yet to Be ComingApe Anttila/ Ira Kaspi