Siirry pääsisältöön
Viba

VIBA

Levy
profile-picture

Cover: Oskari Siirtola

Levyn tiedot

EsittäjäViba
Julkaistu8.2.2019
TyyppiCD / digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Compositions and lyrics: Virva Immonen
Arrangements: Viba

Kuuntele

Biografia

Yhtyeen laulaja-lauluntekijän Virva Immosen omaperäisissä lyriikoissa pinnan alla usein kytee jotain, joka pääsee ennen pitkää hallitsemattomasti valloilleen. Eclipse Music julkaisi yhtyeen esikoisalbumin VIBA 8.2.2019.

Viban moderni sävelkieli kukoistaa jazzin, taidepopin ja progen risteyskohdissa. Rohkeasta live-energiastaan kiitosta saanut yhtye nautiskelee minimalistisesta tunnelmien kehittelystä, futuristisista saundeista ja ilmavasta improvisoinnista. 

Virva Immonen - laulu
Okko Saastamoinen - rummut
Toomas Keski-Säntti - koskettimet
Oskari Siirtola - basso 

"Bändin jazztaustasta huolimatta verrattuna Immosen edelliseen levyttäneeseen kokoonpanoon, Virva Quintettiin, ote on vähemmän jazzahtava ja enemmän laulaja-lauluntekijä -henkinen. Muutos tuntuu kuitenkin olevan parempaan päin sillä suomenkieliset laulut tuovat esille myös Immosen kyvyt sanoittajana ja tulkinnassa on vahva, persoonallinen ote.

Immonen tuo tässä suhteessa mieleen Aili Ikosen joka esitti omia sanoittajanlahjojaan vahvasti viimeisimmällä Piirrä minut -levyllä mutta missä Ikonen on pohjimmiltaan tunteellinen ja herkkä niin Immonen on parhaimmillaan räväkkänä ja uhmakkaana. Arpia ylistävä Tatuoitu valkoisella ja väkevä parantumattoman suhteidenrikkojan tunnustus Vasara ovat niin kovia biisejä että ne saavat loput kahdeksan raitaisesta levystä tuntumaan heikommilta. Levyn kaari on kuitenkin kokonaisuutena suhteellisen onnistunut ja dynamiikka ja tunteiden kirjo toimii.

Levy nostaa mieleen perinteistä pohdintaa siitä että mikä on enää nykyään jazzia – tässä levytetyssä muodossa sitä ei sinänsä Viban musiikista hirveästi löydy, mutta silti bändi on toistaiseksi löytänyt yleisönsä ja keikkamahdollisuutensa erityisesti jazzpiireistä, taitaa olla enemmän kysymys siitä keitä tuntee kun mitä soittaa, mutta ei se haittaa. Modernin jazz-musiikin suurikorvaiset ystävät varmasti nauttivat myös tästä bändistä – ainakin allekirjoittanut nautti – ja siinä on vahva muusikoiden soittamisen maku ja on bändissä livenä enemmänkin improvisaatioelementtejä. Soisi tämän saavan nostetta jazzpiirien ulkopuolellakin – erityisesti Vasarassa on nimittäin hittiainesta."
- Pasi Virtanen, Jazzrytmit, 12.2.2019

Biisilista

  1. Yksin
  2. Loppu, poikki
  3. Tatuoitu valkoisella
  4. Planeetta
  5. Vasara
  6. Kasvotonna
  7. Maailmanlopun jälkeen
  8. Kuutamo