Siirry pääsisältöön
Artturi Rönkä
Daniel Sommer

Varo

Levy
profile-picture

Cover: Aarni Ylinen

Levyn tiedot

EsittäjäArtturi Rönkä
Daniel Sommer
Julkaistu10.9.2021
TyyppiCD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

All music composed by Artturi Rönkä, except Sörnäinen composed by Daniel Sommer

Recorded on November 21-22, 2019 in Helsinki
Recorded, mixed and mastered by Hannu Lamminmäki at Musapaahtimo
Graphic design by Aarni Ylinen

Kuuntele

Biografia

UMO Helsinki Jazz Orchestran ja monien muiden orkesterien repertoaariin sävellyksiä tehnyt ja usein palkittu säveltäjä-pianisti Artturi Rönkä sekä loistelias tanskalaisrumpali Daniel Sommer julkaisivat yhteislevytyksen VARO. Albumin Singlelohkaisu Sörnäinen sai lupaavan alun päästyään Jazz X-press -listalle sekä muille kansainvälisille sekä kotimaisille soittolistoille Spotifyssa. Rönkää ja Sommeria tukevat albumilla virolaisbasisti Heikko Remmel sekä vierailevana solistina pasuunisti Kasperi Sarikoski.

Sörnäinen-kappaletta lukuunottamatta albumin kaikki kappaleet ovat Artturi Rönkän käsialaa ja tuovat esille enimmäkseen isoille kokoonpanoille säveltävän pianistin säveltaiteesta intiimimmän puolen.

Artturi Rönkä on aikaisemmin palkittu mm. Esko Linnavalli Big Band -sävellyskilpailussa (2011) sekä kansainvälisessä Jazzverk -kilpailussa (2012). Rönkä valittiin myös Pori Jazz Festivaalin vuoden taiteilijaksi 2013. Hänen tuoreet sävellyksensä olivat keskeisessä roolissa UMO Helsinki Jazz Orchestran viime vuonna ilmestyneellä albumilla Music of Haarla, Heinilä, Kasurinen & Rönkä.Rumpali Daniel Sommer on valmistunut Aarhusin Kuninkaalisesta Musiikkiakatemiasta ja on opiskellut myös Sibelius Akatemiassa. Hän tekee tällä hetkellä taiteellista väitöskirjaa Kööpenhaminassa National Academy of Musicissa. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt duetoista koostuvat albumi Duets (2017), jossa ovat mukana suomesta Artturi Rönkän lisäksi mm. Seppo Kantonen, Kari Ikonen ja Mikko Innanen.

Artturi Rönkä - piano

Daniel Sommer - rummut

Heikko Remmel - kontrabasso

Kasperi Sarikoski - pasuuna (tracks 2 & 6)

Biisilista

  1. Introduction to Sörnäinen
  2. Sörnäinen
  3. Blues
  4. Varo
  5. November
  6. Beyond
  7. What if?
  8. En mi bémol