Siirry pääsisältöön
Johanna Iivanainen & 1N
Johanna Iivanainen

Valmis

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJohanna Iivanainen & 1N
Johanna Iivanainen
Julkaistu2010
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöTexicalli Records Oy
Kuuntele

Biografia

Johanna & 1N :n albumi Valmis julkaistiin 31. maaliskuuta 2010 Texicalli Recordsilla. Levyllä pääosaa näyttelevät biisit, joiden kirjoittamiseen on keskitytty enemmän kuin koskaan bändin historiassa. Myös tuotanto ja sovitukset on tehty mittatilauksena jokaiselle kappaleelle. Mukana on tuttua akustista soundia ”Outoja maita” levyltä ja myös uusia tuulia. 

"33-vuotiaaksi Johanna Iivanainen on kerinnyt moneen paikkaan, usein enemmän tai vähemmän jazzin puitteissa, mutta poppiakaan vierastamatta. Hänet on nähty muun muassa Korpi Ensemblessä, Otto Donnerin, Petri Puolitaipaleen ja Antti Sarpilan bändeissä sekä lauluyhtye JimJamMurMurissa. 1N:lläkin tämä on jo neljäs albumi.

Kehiin lähdettiin jonkinlaisena laulettuna ambient-poppina. Kolmannella levyllä (Outoja maita, 2008) linja, joka sisällöltään ei ole kauheasti muuttunut, katettiin lähes akustiseksi. Nyt mukana on taas pientä triphop- (erityisesti rumpusoundeissa) ja indierock-viritystä, mutta pääosassa ovat yhä alakuloisesti aika kapealla saralla mietiskelevät melodiat, joissa vainuaa paikoin pinnan alla iskelmääkin.

Iivanainen ei yllättäin osallistu biisien tekoon. Sävellykset tekee enimmäkseen kosketinsoittaja-haitaristi Matti Paatelma, sanat taas kitaristi Pekka Rautio.

Verkkaisissa lauluissa pohditaan elämän syvempiä lainalaisuuksia. Toisinaan sattuvasti, joskus hiukan kirkasotsaisesti. Jälkimmäinen piirre saattaa tosin juontua enemmän Iivanaisen varmasta ja heleästä, mutta jotenkin tosikkomaisesta laulusta. Osittain juuri siksi Valmis voi hyvinkin nousta listoille ja taatusti soi radioissa."

-  Jussi Niemi, Soundi 4/2010

Biisilista

  1. Nyt mä nään
  2. Näillä mennään
  3. Elokuu
  4. Joe Louis
  5. Salaisuuksia
  6. Me päästiin perille
  7. Pidä huolta itsestäs
  8. Me huomenna erotaan
  9. Ne vois tehdä mitä vaan
  10. Hiljennä minut