Siirry pääsisältöön
Dramophone

Urban Ritual

Levy
profile-picture

Taideteos/ Artwork: Jaakko Rönkkö, Suunnittelu/Design: Tatu Rönkkö, Asettelun toteutus/Layout executor: Joni Karsikko

Levyn tiedot

EsittäjäDramophone
Julkaistu3.10.2012
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Tatu Rönkkö & Abdissa Assefa

ÄänityspaikkaVilla Lill Kalvik & Alppistudio, Helsinki & Mankku Studio, Porvoo, Finland

Biografia

Rumpali ja perkussionisti Tatu Rönkön Dramophone-yhtyeen debyyttilevy Urban ritual julkaistiin vuonna 2012 (Eclipse). Dramophonessa soittavat Rönkön lisäksi Pauli Lyytinen, Otto Eskelinen ja Eero Tikkanen. Instrumentteina on bassosaksofoni, bassoklarinetti, basso ja rummut, analogisyntikoilla ja metalliperkussioilla höystettynä. Tyylilajina on progressiivinen avant-garde jazz.

Levyllä vierailevat Arttu Kurttila (ääni), Antti Kujanpää (syntetisaattori), Linda Fredriksson (baritonisaksofoni) ja Miikkael Anttila (tuuba). 

”Dramophone on yksi, yhtenäinen, matalalta muriseva ja korkealta kiljuva soitin, jonkanelihenkinen miehistö sykkii samalla sydämellä ja hengittää samoilla keuhkoilla. Sen saundi on matala, tumma, rouhea ja eloisan leikkisä.

Urban ritual käsittelee nykyihmisen kaupunkirituaaleja. Meissä kaikissa kytee villi vaisto ja kaipuu takaisin juurillemme, luonnontilaan. Monet muinaiset rituaalit kuten luolamaalaus, metsästys, jumalille uhraaminen sekä sota- ja soidintanssi ovat läsnä nykyisessä kaupunkikulttuurissamme päivitettyinä versioina. Kadottaessaan yhteyden luontoon ja eläessään nyky-yhteiskunnassa ihminen on löytänyt uudet urbaanit rituaalinsa.” - Dramophonen rumpali ja perkussionisti Tatu Rönkkö

Biisilista

  1. ChopperTatu Rönkkö
  2. Written in the StoneTatu Rönkkö
  3. Elephant HuntTatu Rönkkö
  4. Post-hunt CarnivalDramophone
  5. NIHILTatu Rönkkö & Arttu Kurttila
  6. Freedom of SpeechDramophone & Arttu Kurttila
  7. Material OverdoseTatu Rönkkö
  8. MetsänhenkiTatu Rönkkö
  9. Urban ritual danceDramophone