Timo Lassy & Teppo Mäkynen Duo

Timo Lassy & Teppo Mäkynen

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäTimo Lassy & Teppo Mäkynen Duo
Julkaistu14.6.2019
TyyppiLP / CD / digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Timo Lassy, saksofoni / Teppo Mäkynen, rummut 
Sävellykset: Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Tuotanto: Teppo Mäkynen
"Another Rok Solid Production"
Design: Matti Nives

Kuuntele

Biografia

Kaksi edellistä Jazz-Emmaa vuoron perään pokanneet ystävykset ylittävät uudella levyllään korkeat odotukset ja lanseeraavat kompaktin, mutta moneen pystyvän kokoonpanon. 

Kaksi Suomen kirkkainta jazztähteä saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen yhdistävät voimansa uudella We Jazzin julkaisemalla duolevyllä ja lyövät tiskiin samalla yhden viime aikojen väkevimmistä albumikokonaisuuksista jazzin saralla. Foni & rummut -duon kertaheitolla lähitulevaisuuteen päivittävä levy nojaa kaksikon vahvaan yhteissoittoon ja Teppo "Teddy Rok" Mäkysen tuotantovisioon, jossa häivähtävät elektronisen musiikin värisävyt akustisen jazzduon käsittelemänä. Välillä liikutaan abstrakteilla vesillä, välillä paahdetaan täysillä 4/4-grooven saattelemana. Kaiken ytimessä on soiton ilo ja luonnollisuus.

Lassy ja Mäkynen ovat tulleet tutuksi suomijazzin aktiivisimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvina niminä, joilta on lupa odottaa suuria. Kaksi edellistä Jazz-Emmaa vuoron perään pokanneet ystävykset ylittävät uudella levyllään korkeat odotukset ja lanseeraavat kompaktin kombon, joka tulee varmasti niittämään mainetta myös keikkalavoilla. Vaikka Lassy ja Mäkynen ovat soittaneet useissa kokoonpanoissa yhdessä jo The Five Corners Quintetin ja Teddy Rok Sevenin ajoista lähtien, on tämä ensimmäinen kerta kun kaksikkoa kuullaan duona kokopitkän levyn merkeissä.

We Jazz Recordsin julkaisema albumi Timo Lassy & Teppo Mäkynen julkaistaan vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Mustan vinyylipainoksen ohella julkaisunsa saa kristallinkirkas "Local Edition" -LP, joka on myynnissä ainoastaan suoraan levymerkin kautta sekä paikallisissa levykaupoissa, eli Suomessa. Painoksen ideana on tukea levymerkin ja artistien kotimaassa toimivia levykauppoja, jotka näin saavat mahdollisuuden tarjota asiakkailleen uniikin version suosikkiduon levystä.

Biisilista

 1. Fallow
 2. Goldenrod
 3. Liberty (Pt. 1)
 4. Catawba
 5. Resolution Blue
 6. Liberty (Pt. 2)
 7. Aero
 8. Kobi
 9. Telemagenta
 10. Nyanza
 11. Firebrick
 12. Dark Cyan
 13. Heliotrope