Siirry pääsisältöön
Fifth Avenue

Tales

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäFifth Avenue
Julkaistu24.4.2015
Tyyppialbumi/album
Soittajat
Levy-yhtiöGroovy Records
Kuuntele
Genrejazz

Biografia

Tales on Fifth Avenue -kvintetin vuonna 2015 julkaistu esikoislevy.

Vuonna 2011 perustetun yhtyeen tuotanto on saanut vahvasti vaikutteita New Yorkin tunnelmasta, ja musiikissa voikin kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja eri kulttuurien kohtaamisesta. Albumin sävellyksistä vastaavat yhtyeen perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, Yhdysvalloissa uraansa luova kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa, jotka kaikki ovat rakentaneet vahvan suhteen New Yorkiin opiskelun sekä keikkailun kautta. Yhtyeen tuotannolle vahvan rytmisen pohjan luovat basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin.

Fifth Avenuen uusi albumi rakentuu melodisesti vahvan ja puhdaslinjaisen, modernin New York -jazzsoundin pohjalle. Levy on äänitetty livenä samassa huoneessa, minkä ansiosta muusikot kommunikoivat jouhevasti keskenään ja spontaani vuorovaikutus on kuultavissa sävellysten läpi. Yhtye maalaa ilmoille monikerroksisia rytmisiä kuvioita sekä rikkaita harmonioita, joissa mukaansatempaava svengi yhdistyy suoraviivaiseen, mutta tyylikkääseen tunnelmointiin. Levyn on miksannut ja masteroinut yli 30 vuotta New Yorkin jazzkentällä vaikuttanut ääniteknikko Dave Darlington, joka on työskennellyt muun muassa Stingin, Whitney Houstonin sekä Herbie Hancockin kanssa. “Fifth Avenuen soundi on hyvin kansainvälinen, ja tasoltaan yhtyeen muusikot kilpailevat ehdottomasti kansainvälisten nuorten jazztähtien kanssa,” Darlington kommentoi.

Tuoreen julkaisun nimi Tales viittaa pieniin, musiikillisiin kertomuksiin, joita yhtye kollektiivisesti luo läpi albumin. Debyyttialbumi syntyikin ideasta tehdä yhdessä kunnianosoitus New Yorkin lämminhenkiselle, mutta alati liikkeessä olevalle tunnelmalle. “Sävellykset ammentavat inspiraationsa jokapäiväisestä elämästä sekä New Yorkin hengestä”, kertoo pianisti Tuomas J. Turunen.

Biisilista

  1. PushOlli Hirvonen
  2. The Place of a GrandTuomas J. Turunen
  3. Uncle J. Tuomas J. Turunen
  4. Hey ThereTuomas J. Turunen
  5. Lost for GoodTuomas J. Turunen
  6. Medium PlusVille Vannemaa
  7. One on OneOlli Hirvonen
  8. Arbeit Tuomas J. Turunen
  9. Little MushroomTuomas J. Turunen