Siirry pääsisältöön
Jukka Eskola Soul Trio
Jukka Eskola

Soul Trio

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJukka Eskola Soul Trio
Jukka Eskola
Julkaistu5.5.2017
TyyppiCD + LP + digi
Soittajat
Levy-yhtiöTimmion Records
Tuottaja

Recorded & mixed by Abdissa Assefa at Ambience Studios
Recording assistant: Toni Nordlund
Mastered at Timmion Records Cutting Lab
Executive producers: Sami Kantelinen, Jukka Sarapää

Kuuntele

Biografia

Kotimaisen jazzin kärkitrumpetisti Jukka Eskola julkaisi Soul Trio -yhtyeensä kanssa ensimmäisen kokopitkän albumin Soul Trio vinyyli-, CD- sekä digijulkaisuna 5. toukokuuta 2017.

Eskolan, urkuri Mikko Helevän ja rumpali Teppo Mäkysen muodostaman Soul Trion uusi levy yhdistää kaksi Grotto Editionsin ja We Jazzin yhteistuumin vuonna 2016 julkaisemaa EP:tä, joiden lisäksi levyllä kuullaan kaksi ennen julkaisematonta kappaletta. Albumin julkaisee helsinkiläinen levy-yhtiö Timmion Records.

Jukka Eskola Soul Trion musiikki on rouhean soul jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan. Jukka Eskola lukeutuu Suomen arvostetuimpiin trumpetisteihin ja on tunnettu Soul Trion ohella muun muassa Teddy’s West Coastersin, Ricky-Tick Big Bandin ja Five Corners Quintetin riveistä sekä Orquesta Bossa -yhtyeestään. Eskolan lisäksi triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän urkuspesialistiksi tituleerattu Mikko Helevä sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen.

Soul Trion ydinkokoonpanon lisäksi tuoreella julkaisulla kuullaan kontrabasisti Ville Herralan, tenorisaksofonisti Timo Lassyn sekä ruotsalaisen huilisti Magnus Lindgrenin soittoa. Valtaosa albumin kappaleista on Eskolan ja Mäkysen kynästä, mutta mukana ovat myös trion taidokkaat tulkinnat Duke Pearsonin Sweet Honey Bee:stä sekä vain CD -ja digijulkaisuna kuultavat Mercer Ellingtonin Jumpin’ ja dokumenttielokuva Mondo Canen teemakappale More.

– Soul Trion musiikissa tärkeintä on svengi. Se on ollut tekemisemme ydin alusta alkaen, se svengi ja sielukkuus.Tämän pienen ja tiukan kokoonpanon vahvuuksiin kuuluu myös monipuolinen dynamiikan käyttö, minimalistisista ratkaisuista suuren orkesterin pauhuun. Yhtyeen soundilliset esikuvat tulevat 60-luvulta, mutta Soul Trion musiikista löytyy piirteitä kaikilta vuosikymmeniltä. Olen iloinen ja onnellinen että bändin esikoislevyllä kuullaan kaikkea tätä, ja tietysti ennen kaikkea mahtavien jazzmuusikoiden sielukasta soittoa, Jukka Eskola kertoo uudesta albumista.

Biisilista

  1. Martha’s New MomentJ.Eskola, T.Mäkynen
  2. Hong ThongJ.Eskola
  3. Sweet Honey Bee D.Pearson
  4. Railyard BoogieJ.Eskola, T.Mäkynen
  5. Introducing the Soul TrioJ.Eskola
  6. Subterranean VariationsT.Mäkynen
  7. For Anne LeeJ.Eskola, T.Mäkynen
  8. Soft DropJ.Eskola, T.Mäkynen
  9. MoreN.Oliviero, R.Ortolani
  10. Jumpin’ PunkinsM.Ellington