Siirry pääsisältöön
Arttu Takalo

Songsforsadpeople

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäArttu Takalo
Julkaistu21.9.2012
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöRockadillo Records

Biografia

Arttu Takalo jatkaa upeiden instrumentaalilevyjen sarjaa. Tämä huikea muusikko on sovittanut ja soittanut lukuisten rock- ja viihdeartistien keikoilla ja levyillä Hectorista ja Tuomari Nurmiosta Katri Helenaan. Syksyllä häntä kuullaan ympäri Suomea myös XL-yhtyeen juhlakiertueella. Arttu on Jarmo Saaren ohella toinen pitkään tauolla olleen XL:n säveltäjistä ja solisteista.

Arttu on sinfonisessa rockissa ja progepiireissä maailmanluokan tekijä, jonka lähimmät vertailukohdat kotimaassa ovat Pekka Pohjola ja Anssi Tikanmäki. Songsforsadpeople on toistaiseksi Artun onnistunein ja tasapainoisin albumi, ja vaatimattomana tunnettu taitelija on nyt itsekin tyytyväinen.

– Sana "sad" ei tässä kohdin mielestäni tarkoita niinkään surullista, kuin lohdullista, haikeaa, mietiskelevää ja kaipaavaa, Arttu kertoo levyn nimestä.

– Songsforsadpeoplen kappaleet ovat syntyneet melko pitkällä aikavälillä. Levyn nimi on pyörinyt jo vuosia mielessäni. Nyt tuntui, että oli oikea hetki tehdä ja julkaista nimenomaan tämä levy. Itse olen levyyn hyvin tyytyväinen ja tuntuukin siltä, että tämän levyn myötä saatan loppuun tietyn ajanjakson ja suljen lopullisesti joitakin ovia takanani.

– Jousistoa pyrin käyttämään viisaasti ja kohtuudella, välttääkseni itselleni niin ilmeisen yltiöromantiikan sudenkuopat, melodisten ja tunteikkaiden pikkusinfonioiden säveltäjä jatkaa.

Artun pitkäaikaiset soittokaverit Marzi Nyman, Anssi Nykänen ja Harri Rantanen saavat myös loistaa osaamisellaan. Jokohan tämän levyn myötä myös suuri yleisö Suomessa löytäisi Artun upean musiikin? 

Japanissa hän on jo kulttinimi ja levy ilmestyykin siellä samaan aikaan kuin kotimaassa.

Biisilista

 1. A Flower Picked by a Girl’s Fingersäv.
 2. The Fading Fragrance of a Dying Rosesäv.
 3. Vertical Charismasäv.
 4. Horizontal Utopiasäv.
 5. Nights Are Getting Coldersäv.
 6. Kyrie Eleisonsäv.
 7. Kiss Me in the Parksäv.
 8. If You Don’t Love Mesäv.
 9. Till I End My Songsäv.
 10. Just You Wait Till I Get You Homesäv.
 11. Last Days of Augustsäv.