Siirry pääsisältöön
Aki Himanen / Aleksi Kinnunen

Scapes I

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAki Himanen / Aleksi Kinnunen
Julkaistu28.2.2020
TyyppiDigi
Soittajat
  • Aki Himanen
  • Aleksi Kinnunen
Levy-yhtiöOmakustanne/Self-released
Tuottaja

Äänitys / Recording: Aki Himanen, Aleksi Kinnunen
Mixing & Mastering: Aki Himanen

Kuuntele

Biografia

Aki Himanen / Aleksi Kinnunen -duon esikoisalbumi Scapes I on tuore ja synkkä yhdistelmä jazzia ja elektronista musiikkia. Albumilla muusikot ovat tutkineet koneiden kanssa yhteistyössä tehtävän improvisoinnin mahdollisuuksia.

Aki Himanen / Aleksi Kinnunen -duon esikoisalbumi Scapes I on tuore ja synkkä yhdistelmä jazzia ja elektronista musiikkia. Albumilla muusikot ovat tutkineet koneiden kanssa yhteistyössä tehtävän improvisoinnin mahdollisuuksia.

Bändin tavoitteena oli tuottaa levy, jossa Ornette Colemanin kollektiivinen improvisaatio tuotaisiin nykypäivään hyödyntämällä koneiden ja ihmisten välistä vuorovaikutusta sekä generatiivisen musiikin tekniikoita. Koneet antavat impulsseja muusikoille, mutta samalla myös reagoivat rumpujen ja trumpetin soittoon omalla ennalta-arvaamattomalla tavallaan.

Scapes I -albumilla jokainen kappale on kuin dystooppisissa maisemissa kuvattu elokuvallinen kohtaus täynnä visuaalisia mielikuvia. Levyllä vierailee myös saksofonisti Tapani Rinne. Levynjulkaisun myötä berliiniläinen Jazz-O-Tech-levy-yhtiö innostui materiaalista ja duo työstää parhaillaan seuraavaa albumia, joka julkaistaan yhtiön kautta.

Aki Himanen: Trumpetti, elektroniikka
Aleksi Kinnunen: Rummut, elektroniikka
Tapani Rinne: Tenorisaksofoni

"Like the generative music pioneered by Brian Eno, this sonic landscape is constantly shifting and responding. And like Eno collaborator Jon Hassell, Himanen plays his trumpet through a mesh of electronics for an eerie, otherworldly sound.
-Wif Stenger, FMQ

Vierailijana levyllä esiintyvä pitkän linjan jazzmuusikko Tapani Rinne puhaltaa tällä kertaa tenorisaksofonillaan yhdellä raidalla Northern Web. Tämä kymmenminuuttinen on aivan upeaa kuunneltavaa, todellista ambientia taidejazzia, missä saksofonin soinnukas sävyisyys sisäistyy täysipainoisesti trumpetin hienojakoiseen hetkittäiseen taustasoittoon ja koneiden maailmaan. Perfecto!
-Jouko Kirstilä, Jazzrytmit

Biisilista

  1. Agbogloshie
  2. Metamorphosis
  3. Photosphere Interlude
  4. Northern Web feat. Tapani Rinne
  5. Granules
  6. Stream Interlude
  7. Lonely Woman
  8. Ybl Miklós tér-Helsinginkatu