Siirry pääsisältöön
Elektro GT
Karri "Paleface" Miettinen

Ruma

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäElektro GT
Karri "Paleface" Miettinen
Julkaistu26.3.2021
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Mikko Hassinen - rummut, sävellykset
Paleface - spoken word, sanoitukset
Verneri Pohjola - trumpetti
Aki Rissanen - koskettimet
Heikki Laine - basso
Jere Haakana - kitara
feat.
Varre Vartiainen - kitara (track 1)

Kuuntele
Genrejazz / proge / electro

Biografia

Teosto-palkinnon vuonna 2015 saaneen rumpali Mikko Hassisen kollektiivi Elektro GT julkaisi Ruma-albumin uudistetulla kokoonpanolla yhteistyössä sanataiteilija Palefacen kanssa.

Elektro GT:n musiikki on ensimmäisen levyn tapaan edelleen elektroniikalla vahvistettua jazzfuusion ja progen yhdistelyä. Ruma-albumilla kuullaan uudistettua, jazzin kärkinimistä koostuvaa kokoonpanoa, joka yhdessä Palefacen sanallisen osaamisen kanssa tuovat musiikkiin roimasti tuoretta karakteeria.

"Halusimme tehdä monikerroksista musiikkia, joka rohkaisee ja haastaa kuulijan etsimään kauneutta ristiriitaisesta maailmasta. Tätä ajatusta seuratakseni pyrin säveltämään kauneinta osaamaani musiikkia, mutta patinoiden sen karheudella, pölyllä ja epävireisyydellä. Palefacen sanataide on säveltäessäni ollut minulle tärkeä innoituksen lähde", kertoo Mikko Hassinen.

Paleface puolestaan kertoo projektin taustoista: "Olemme työskennelleet Mikon kanssa aiemmin Värttinä- ja UMO-yhteyksissä, ja olen tykästynyt Mikon rytmi- ja sävelkieleen. Mulla on etuoikeutettu fiilis, kun saan levyttää tällaisen bändin kanssa!  Kuulin työversiot biiseistä jo aiemmin, mutta kun viimein tartuin biiseihin viime keväänä, kappaleiden tekstit syntyivät nopeasti. Niihin tarttui paljon tässä ajassa olevia teemoja. Esimerkiksi värssy Leviathan-kappaleen alussa sai innoituksensa BLM-liikkeestä, kun Pomminpurkaja taas pohtii ilmastokriisiä. Levyn eeppisellä päätösraidalla Olkaa te mietin sukupolvien välisiä jännitteitä muuttuvassa maailmassa. Mitkä asiat siirtyvät suoraan meidän vanhemmilta meidän lapsille ja minkälaisen pallon jätämme tuleville polville? Se on ruma, mutta samaan aikaan kaunis."

Lyömäsoitintaitelija Mikko Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä. UMO:n riveissä säveltäjänä ja kapellimestarina pitkään toiminut Hassinen on tehnyt töitä myös tuottajana niin jazzlevyillä kuin klassisen musiikin parissa. Oman yhtyeensä lisäksi Hassinen soittaa mm. Värttinässä. Huhtikuussa 2015 Hassinen palkittiin arvostetulla Teosto-palkinnolla sävellyksistään ensimmäisellä Elektro GT:n albumilla. Palkintoraati kehui erityisesti albumin omaperäisyyttä ja innovatiivisuutta, ja nämä ominaisuudet ovat vahvasti läsnä myös Ruma-levyllä.

Biisilista

  1. Pudotusajot '86
  2. Matkalla sisimpään
  3. Hiljainen metsä
  4. Kuhankeittäjille
  5. Pomminpurkaja
  6. Leviathan
  7. Olkaa te