Siirry pääsisältöön
Jukka Gustavson Organ Fusion Band
Jukka Gustavson

Root & Stalk & Flower Music

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJukka Gustavson Organ Fusion Band
Jukka Gustavson
Julkaistu4.4.2012
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöRockadillo Records

Biografia

Jukka Gustavson on osoittanut elävänsä parasta luomiskauttaan, ja uusi levy Root & Stalk & Flower Music on kuin suoraa jatkumoa miehen parhaille Wigwam -teoksille 40 vuotta sitten. Voidaan puhua jo mestariteoksesta, varsinkin kun Jukan soitto ja laulu eivät ole koskaan kuulostaneet yhtä upeilta.

Jukka Gustavson Organ Fusion Band on Jukka Gustavson (laulu, Hammond-urut, Nordstage 88), Pentti Lahti (puhaltimet), Pekka Nylund (kitarat, ud), Juha Verona (basso) ja Rami Eskelinen (rummut). Levyllä ovat mukana myös Esa Onttosen sovittamat ja johtamat jouset: viuluissa Maija Linkola, Anna-Leena Haikola, Helmi Kuusi, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, Ari Poutiainen, Terhi Pylkkänen sekä Paula Tuukkanen ja selloissa Markus Hohti ja Anne Lagercrantz.

Jukka Gustavson on osoittanut elävänsä parasta luomiskauttaan, ja uusi levy Root & Stalk & Flower Music on kuin suoraa jatkumoa miehen parhaille Wigwam -teoksille 40 vuotta sitten. Voidaan puhua jo mestariteoksesta, varsinkin kun Jukan soitto ja laulu eivät ole koskaan kuulostaneet yhtä upeilta.

– Tästä taisikin tulla sekä minun että Organ Fusion Bandin paras levy. Erilaiset sävellykset näyttävät sopivan monipuoliselle yhtyeelle erityisen innoittavasti ja Esa Onttosen nerokkaat jousisovitukset kohottavat levyn uusiin ulottuvuuksiin, omiin tekemisiinsä yleensä vaatimattomasti suhtautuva Jukka Gustavson sanoo selvästi innoissaan.

– Levyn nimessä Root on erilaiset musiikin lajit, tyylit ja perinteet. Stalk on ”vahvat varret” eli esikuvat, ihanteet, tyylitaiturit ja perinteen mestarit. Flower tarkoittaa perinteen uutta kukintoa, taiteellisia tulkintoja, teoksia ja tekijöitä, Jukka jatkaa.
Organ Fusion Band on ollut kasassa jo pitkään ja bändin huippumuusikot ovat tuttuja monista yhteyksistä. Tällä levyllä bändin yhteissoitto ja soundi ovat huikeaa kuunneltavaa. Jukka haluaa nostaa esiin erityisesti Pekka Nylundin taiturimaiset akustiset ja sähköiset kitarasoolot sekä ud-soolot, jotka tuovat mukaan hieman murhemielisen orientaalin sointivärin.

Root & Stalk & Flower Music on tasapainoinen ja täydellisyyttä hipova kokonaisuus, jossa yhtyvät tuoreesti parhaat progeperinteet ja muusikoiden ajan myötä kypsynyt virtuositeetti. Se on ajatonta musiikkia ja selvää klassikkoainesta.

Biisilista

  1. How many happy ends do you know?Jukka Gustavson
  2. In the school of lifeJukka Gustavson
  3. In rainy weatherJukka Gustavson
  4. Try to be a good listenerJukka Gustavson
  5. In the long wait of the weddingJukka Gustavson
  6. Message from the coral reefJukka Gustavson
  7. Arvoon arvaamattomaanJukka Gustavson
  8. This elegy will alway beJukka Gustavson
  9. Close to joy is the bluesJukka Gustavson
  10. Classical stairs and GardenJukka Gustavson