Jan-Olof Strandberg

Progressive construction

Levy
profile-picture

Cover art: Kimmo Heikkilä

Levyn tiedot

EsittäjäJan-Olof Strandberg
Julkaistu2018
Soittajat
Levy-yhtiöSeacrest Oy
Tuottaja

Produced: Jan-Olof Strandberg & Sami Virtanen 
Recorded: Sami Virtanen at SV Studios, Pete Asiala at Ambience Studios, Tatu Turpeinen at Sellosali Concert Hall and S.T Studio
Photography: Per-Olof Strandberg
Mixing: Sami Virtanen & Tatu Turpeinen (Lets Get Started Live & Busy Weekend)
Mastering: by Tatu Turpeinen
Cover art: Kimmo Heikkilä
Layout design: Kimmo Heikkilä

Biografia

Srandberg Project perustettiin 1995 ensimmäisen levyn, At The Music Box, myötä. Yhtye on julkaissut aikaisemmin kahdeksan levyä vaihtelevilla kokoonpanoilla. Alkuperäisjäsenistä kitaristi Sami Virtanen on ollut mukana yhtyeen perustamisesta näihin päiviin saakka.  Progressive Construction on  yhtyeen yhdeksäs albumi ja sen julkaisi 6. elokuuta Seacrest Oy.

Uudella levyllä inspiraationlähteenä on toiminut paljolti 70-luvun progressiivinen musiikki kuten Emerson Lake & Palmer, Rush sekä kotimainen Wigwam, tietenkään funkia ja jazzia unohtamatta. Yhtyeen musiikki on kuitenkin tätä päivää ja oma soundi on vahvasti kuultavissa levyllä.

Strandberg Projectin ideana on ollut kutsua muusikkoystäviä ympäri maailmaa vierailemaan yhtyeeseen, yhdistää voimat ja luoda uutta mielenkiintoista musiikkia yhdessä sekä saada uusia tuoreita näkemyksiä kappaleisiin. Uusi Progresive Construction on kenties eniten bändilevy edellisiin julkaisuihin verrattuna. 

"Progressive construction on vaihteleva kokonaisuus, jossa biisejä ei turhaan venytellä. Muutamat pidemmät vedot saavat mittaa hyvin perustelluista sooloista. Merkittävässä roolissa ovat Strandbergin bassot, nauhallinen ja nauhatonkin muutaman biisin verran.

Siellä täällä kiipparimatot menevät makuuni turhan synteettisiksi, mutta Virtasen säröinen kitara ja Suvanteen saksofoni tuovat elämänmakua. Sitä tuovat tietysti myös Gustavsonin laulu ja Strandbergin moninaiset bassot, jotka yltävät herkästä maalailusta ärhäkkään funkkaukseen.

Kokonaisuudessaan Construction on nätti rakennelma, hyppelehtivässä vaihtelevuudessaan sittenkin arkkitehtonisesti toimiva juttu. Iskevät funkpoljennot vuorottelevat suvantopaikkojan kanssa, bändin rakentamat tilat vuoroin energisoivat, vuoroin rauhoittavat."
- Pentti Ronkanen, SuomiJazz.com, 9.9.2018.

Biisilista

 1. The Searcher’s PreludeGustavson
 2. The SearcherStrandberg
 3. Under ConstructionStrandberg
 4. Freedom and HonorGustavson
 5. Wizard SambaVirtanen
 6. Busy WeekendStrandberg & Zenger
 7. Let’s Get Started Strandberg
 8. Freedom And Honour – Part II Gustavson
 9. ChilinVirtanen
 10. Let’s Get Started – liveStrandberg
 11. Love Trusts Gustavson
 12. The Searcher’s DepartureGustavson