Siirry pääsisältöön
Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri

I

Levy
profile-picture

Photo by Maarit Kytöharju; cover design by Aarni Ylinen

Levyn tiedot

EsittäjäPauli Lyytinen Magnetia Orkesteri
Julkaistu2017
TyyppiCD + LP
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Credits:
Recorded 10/2016 by Risto Hemmi at Finnvox Studios, Helsinki
Mixed by Joonas Saikkonen
Mastered by Petter Eriksson

Kuuntele

Biografia

Eclipse Musicin julkaisu kantaa nimeä ”I”. Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri teki musiikkiaan tunnetuksi jo syyskuussa 2016 Suomen kiertueella ja kiilasi heti kiinnostavimpien uusien kotimaisten jazzbändien joukkoon. Finnvox-studiolla äänitetty esikoislevy laajentaa konserttien ohjelmistoa entistä kiinnostavampaan suuntaan.

Kaikkien yhtyeen muusikoiden vahvuus on improvisointi, joten Lyytikäinen kertoo  heidän jättäneen sävellysten puitteisiin runsaasti tilaa improvisoinnille. Saksofonisti halusi sävellyksissään säilyttää balanssin melodioiden ja improvisoinnin välillä, jotta musiikissa olisi tarttumapintaa kuulijoille. 

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti, joka aloitti toimintansa keväällä 2015. Yhtyeen Juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta. Lyytisen sävelykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille, että haastavat yhtyettä tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Huippukokoonpanossa soittavat Lyytisen ohella trumpetisti Verneri Pohjola,  basisti Eero Tikkanen ja rumpali Mika Kallio. Yhdessä kvartetti soi täyteläisesti ja lämpimästi.

Grotto Editions ja We Jazz -levymerkkien yhteistyönä toimiva kymmentuumaisten vinyyli-EP-julkaisuiden sarja julkaisi neljän kappaleen EP:n, jolla kuullan kappaleet Ljubljana, Lonesome Dreamer’s Dance, Triangulum ja Village Fool.

Biisilista

  1. RevelationsLyytinen
  2. LjubljanaLyytinen
  3. Will o’ the wispLyytinen
  4. Adventurous plushiesLyytinen
  5. Lonesome dreamer’s danceLyytinen
  6. Village Fool Lyytinen
  7. Dawn in the backwoodsLyytinen & Kallio
  8. TriangulumLyytinen