Siirry pääsisältöön
Joonas Haavisto Trio

Oku

Levy
profile-picture

Cover graphics: Esa Riippa ; Cover Design: Aleksi Ahjopalo

Levyn tiedot

EsittäjäJoonas Haavisto Trio
Julkaistu2016
TyyppiCD + Digital
Soittajat
Levy-yhtiöFredriksson Music
Tuottaja

Produced by Joonas Haavisto
Recorded and mixed by Mikko Raita
Recorded 4/2015 at Kallio Kuninkala Studios
Mastered by Jaakko Viitalähde at Virtalähde Mastering

Kuuntele

Biografia

Suomen eturivin jazzpianisteihin lukeutuva Joonas Haavisto julkaisee trionsa kanssa kolmannen albuminsa 8. tammikuuta 2016. Fredriksson Musicin kautta julkaistava Oku on ilmava yhdistelmä skandinaavista raikkautta, tyylikästä suoraviivaista pianismia sekä yhtyeen omaa, vahvaa ääntä. 

Joonas Haavisto Trion kolmannen albumin teema ”oku” kuvaa polkua, jonka bändin jäsenet ovat yhdessä kymmenen vuoden yhteissoiton aikana kulkeneet. Muodoltaan perinteinen jazztriokokoonpano on löytänyt vuosien saatossa dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu jokaisen kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Rummuissa kuullaan persoonallisen kekseliäästä soittotyylistään tunnettua Joonas Riippaa. Kontrabassoa soittaa lukuisissa eturivin jazzyhtyeissä mukana oleva Antti Lötjönen, joka valittiin viime kesänä myös Pori Jazzin Vuoden artistiksi.

Oku koostuu yhtä kappaletta lukuunottamatta Joonas Haaviston sävellyksistä, jotka ovat saaneet inspiraatiota niin Tokion urbaanista ympäristöstä, juhlavuottaan viettävästä kansallissäveltäjästämme Jean Sibeliuksesta kuin Suomen luonnostakin. Tyylillisesti trion musiikin juuret ovat vahvasti kiinni jazztraditiossa, vaikkakin harmoniset ja melodiset ratkaisut jättävät tilaa myös vapaammalle ilmaisulle. Levyn nimi Oku on japania ja tarkoittaa sisäistä tilaa.

”Okun eli sisäisen tilan löytämiseen liittyy vahvasti ajatus odotuksesta ja usko tulevaisuudesta, joka rohkaisee jatkamaan pidemmälle ja etsimään syvemmältä. Tämä ajatus on lähellä myös omaa käsitystäni musiikin tekemisestä – mitä syvemmälle menet, sitä enemmän löydät,” kertoo Haavisto levyn synnystä.

(Jazzrytmit, 2015)

Biisilista

  1. One For Jean Joonas Haavisto
  2. Winter SleepJoonas Haavisto
  3. FrozenJoonas Haavisto
  4. Xibalba Joonas Haavisto
  5. SingularityJoonas Haavisto
  6. Chilling At ShinjukuJoonas Haavisto
  7. Band WagonJoonas Haavisto
  8. When I Fall In LoveVictor Young