Siirry pääsisältöön
Joonas Haavisto Trio

Offshore

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJoonas Haavisto Trio
Julkaistu26.4.2019
Soittajat
Levy-yhtiöMembran
Kuuntele

Biografia

Joonas Haavisto Trion viides albumi Offshore ilmestyi saksalaiselta Membran-levymerkiltä 26.4.2019.

Yli kymmenen vuotta yhdessä soittanut Joonas Haavisto Trio on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kiinnostavimmista pohjoismaisista jazztrioista niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Euroopassa ja Japanissa laajalti esiintynyt yhtye on kerännyt ylistäviä arvioita tarkasta ja irtonaisesta yhteissoitostaan, joka kunnioittaa ja samalla uudistaa skandinaavisen jazzin perinnettä.

Haaviston sävellykset pohjaavat vahvoihin melodioihin, joissa pitkät, temaattisia aineksia tutkivat kaaret yhdistyvät vapaampiin jaksoihin. Tuoreella albumilla vaikutteita ammennetaan entistä laajemmalla spektrillä, klassisesta musiikista hiphopiin. Nimensä mukaisesti Offshore kutsuu kuulijaa pysähtymään äärettömyyden ja rauhan kokemuksiin. “Jos minulta kysytään missä on kotini, vastaan, että meren äärellä. Sävellyksissä kaikuvat se valtava voima ja rauha, joita meri minulle edustaa”, Haavisto sanoo. 

Joonas Haaviston lisäksi triossa soittavat lukuisissa yhtyeissä vaikuttavat, Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluvat kontrabasisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa. Trio esiintyy julkaisun yhteydessä Suomessa ja ulkomailla keväällä ja syksyllä 2019. Levyllä kuullaan vierailijana myös kitaravirtuoosi Teemu Viinikaista.

Kansainvälistä suosiota nauttiva Joonas Haavisto Trio on esiintynyt yli kymmenen vuoden aikana useita kertoja Japanissa konserttisalikiertueilla ja legendaarisella Tokyo Jazz Festivaalilla, sekä mm. Royal Concert Hallissa Nottinghamissa, Pariisin Jazzcolors-festivaalilla, Jazzaheadissa Bremenissä, Les Boréales Festivaalilla Caenissa sekä Pori Jazzeilla. Joonas Haavisto sai arvostetun Steinway Artist -tittelin toukokuussa 2017. Steinwayn rosteriin kuuluvat mm. Keith Jarrett, Brad Mehldau ja Ahmad Jamal. Oman trionsa lisäksi Haavisto on säveltänyt musiikkia erilaisille kokoonpanoille soolopianosta big bandeihin ja kamariorkestereihin. Haavisto sävelsi ja soitti kappaleen Toast elokuvaan Hymyilevä Mies, joka voitti Cannesin Un Certain Regard -sarjan ja oli Suomen virallinen Oscar-ehdokas 2016.

”Joonas Haavisto is one of the most talented pianists of his generation.” - Tobias Rapp, Der Spiegel

”World class trio from Europe.” - Hiroki Sugita, Jazz Perspective

”A supreme Nordic piano trio album with outstanding spatial perception and beautiful melodies.” - Jazz Critiques Mag (Gradation, 2018)

”The more I listen, the richer the music becomes. It wraps you with indescribable euphoria - the pleasure of jazz.” - Jazz Japan (Gradation, 2018)

Biisilista

  1. Surge
  2. Moriens
  3. Sitka
  4. Fight Mode
  5. Sigh
  6. Emigrantvisa
  7. Polar Night
  8. At the Dock