Siirry pääsisältöön
Iiro Rantala

My Working Class Hero

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäIiro Rantala
Julkaistu2015
Soittajat
Levy-yhtiöACT Music
Tuottaja

Recorded at the ACT Art Collection Berlin, April 21, 2015
Recorded, mixed and mastered by Klaus Scheuermann
iiro rantala played on the legendary Alfred Brendel Steinway D-524780 grand piano
Tuning by Thomas Hübsch
Produced by Siggi Loch with the artist

Kuuntele

Biografia

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva pianisti Iiro Rantala julkaisi uuden levynsä My Working Class Hero 28. elokuuta 2015.

Tuoreella soolopianolevyllään Rantala kunnioittaa John Lennonia, joka on yksi hänelle tärkeistä musiikillisista inspiraationlähteistä. Rantalalle Lennonin musiikki tuli tutuksi jo ennen jazzia ja hän kertoo albumin kansiteksteissä, että Lennonin sävellysten lisäksi häntä puhuttelee kappaleiden rauhanomainen sanoma, jota tarvitaan erityisesti nykyaikana. Albumin julkaisee arvostettu saksalainen levy-yhtiö ACT Music, joka julkaisi myös Rantalan palkitun aiemman soolopianolevyn Lost Heroes.

Alunperin kiertueideasta albumikonseptiksi kasvanut My Working Class Hero on albumina kunnianhimoinen kokonaisuus, jossa Iiro Rantala osoittaa kykynsä löytää uusia puolia usein kuullusta materiaalista. Lennonin ajattomat sävellykset sopivat mainiosti Rantalan pianokäsittelyyn. Sekä sävellyksissä että niiden uusissa tulkinnoissa on havaittavissa pyrkimys melodisesti yksinkertaisen kauniiseen ilmaisuun. Iiro Rantalan ja levyn tuottaneen Siggi Lochin Lost Heroes -albumilla menestyksekkäästi alkanut tiivis yhteistyö saa upeasti jatkoa uudella levyllä, jonka voi tavallaan nähdä konseptuaalisesti myös Rantalan musiikillisille sankareille kunniaa tehneen Lost Heroesin seuraavana tasona.

– Ainoa dogma levyllä oli se, että halusin että biisin alkuperäisen melodian tulevan selkeästi esille myös uudessa versiossa, Rantala kertoo.

– Sovitin lähes kaikkea muuta uusiksi ja esimerkiksi tempot, sävellajit, soinnut, rakenteet ovat erilaisia alkuperäisversioihin verrattuna. Melodia pysyy. The Beatlesin kappaleista valitsin tarkasti sellaisia, jotka tiedetään Lennonin sävellyksiksi. Kappalevalinnoissa painotin myös sitä, miten luontevasti omat sovitusideani lähtivät lentoon kyseiseen biisiin liittyen.

Biisilista

 1. Norwegian WoodJohn Lennon & Paul McCartney
 2. Working Class HeroJohn Lennon
 3. Just Like Starting OverJohn Lennon
 4. BecauseJohn Lennon
 5. WomanJohn Lennon & Paul McCartney
 6. ImagineJohn Lennon
 7. HelpJohn Lennon & Paul McCartney
 8. Watching the WheelsJohn Lennon
 9. Oh My LoveJohn Lennon & Yoko Ono
 10. In My LifeJohn Lennon & Paul McCartney
 11. Happy Xmas, War Is OverJohn Lennon & Yoko Ono
 12. All You Need Is Love John Lennon & Paul McCartney