Siirry pääsisältöön
Josu Mämmi

Mirari

Levy
profile-picture

Cover design: Josu Mämmi

Levyn tiedot

EsittäjäJosu Mämmi
Julkaistu26.2.2021
TyyppiLP, digi
Soittajat
Levy-yhtiöFlame Jazz Records
Tuottaja

Digitaalinen jakelu: Playground Music Finland
Fyysinen jakelu: Flame Jazz Records
Formaatit: digitaalinen ja LP (vinyyli)
Äänitys, miksaus ja masterointi: Josu Mämmi, 2020
Cover design: Josu Mämmi

Biografia

Elektronisen musiikin taituri Josu Mämmi tarjoilee ensilevyllään Mirari hypnoottista äänirunoutta ja kiehtovaa improvisaatiota yhdessä Suomen mielenkiintoisimpien artistien kanssa.

Mirari on helsinkiläismuusikko Josu Mämmin ensimmäinen kokopitkä albumi. Levy on kiehtova elektro-akustinen tutkielma samplauksesta, improvisaatiosta ja interaktiosta. Kokonaisuus saattaa yhteen vaikutteita jazzista, uudesta taidemusiikista, etnosta sekä elektronisesta musiikista, ja jokainen kappale perustuu yhteisimprovisaatioon vierailevan artistin ja Josu Mämmin välillä.

– Levyn kantavina teemoina ovat yhteistyö, sosiaalisuus ja tila. Nämä asiat ovat tässä ajassa vaarantuneet ihmisten elämässä, ja tunsin levyä tehdessäni niihin kovaa kaipuuta. Levyn teokset ja tekotavat ovat oodi näille teemoille, Mämmi kertoo.

Kesällä 2020 äänitetyllä albumilla vierailee mielenkiintoinen joukko eri genrejä edustavia muusikoita – mm. sellisti Aino Juutilainen, saksofonisti Max Zenger ja trumpetisti Martti Vesala tuovat teoksiin omanlaisensa äänen. Josu Mämmin ensisijaisina instrumentteina toimivat Elektron Octatrack -sampleri sekä modulaarinen syntetisaattori, joiden avulla rytmit, äänenvärit ja fraasit saavat lopullisen yllättävän muotonsa. Myös tila ja kaiut toimivat albumilla ikään kuin omana instrumenttinaan ja yhdistävänä linkkinä kappaleiden välillä.

Levyn nimi Mirari tulee latinan kielestä ja viittaa maailman ihmettelyyn ja ihasteluun. Mirari kertoo tarinan itsensä etsimisestä ja löytämisestä nopeasti muuttuvassa maailmassa. 

Josu Mämmin esikoisalbumi on Flame Jazz Recordsin kuudes julkaisu.

“Finnish Maestro Josu Mämmi deserves every little bit of success he gets.” – DJ Mag UK

“Mämmi is definitely one to keep an eye on both for EDM and more experimental forms of electronica.” – Layla Marino, YourEDM

Biisilista

 1. Pinnacles
 2. Heart To Hold It
 3. Glocal
 4. Musica Bassa Modern
 5. Cybeles Keys
 6. Resubmerged
 7. Good Crises
 8. Still Waters Run Deep
 9. Thistle Root
 10. Sharpnel
 11. Words Were Like Magic
 12. The Goal Of Odysseus