Siirry pääsisältöön
Harri Kuusijärvi Koutus

Mirage

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäHarri Kuusijärvi Koutus
Julkaistu25.9.2020
TyyppiLP / CD / digital
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Genrejazz / world music / prog rock

Biografia

Teosto-palkintoehdokkuuden 2020 saavuttanut haitaristi-säveltäjä Harri Kuusijärven ja Koutus-yhtyeen kolmas studioalbumi on Mirage. Edellisen studioalbumin jälkeen uudistunut kokoonpano yhdistelee ennakkoluulottomasti fuusiojazzia, maailmanmusiikkia ja proge-vaikutteita.

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi. Vaihtelevin kokoonpanoin toimivan yhtyeen albumit Koutus (2014) ja Music For A Family Picnic (2017) keräsivät ylistäviä arvioita kansainvälisesti niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta.

Vuosi 2020 oli (globaaleista olosuhteista huolimatta) yhtyeelle aktiivista aikaa. Kesäkuussa julkaistun Live In Helsinki -livealbumin lisäksi yhtyeen kolmatta studioalbumia työstettiin ahkerasti. Koutuksen tuoreessa kokoopanolla soittavat Veikki Virkajärvi (Njet Njet 9), Mikael Myrskog (Saimaa, Teemu Viinikainen III, Kaisa's Machine, Max Zenger Globus) ja Jesse Ojajärvi (Selma Juudit Alessandra, Laura Annika Quartet, Hyväluoma Group).

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt huomiota kansainvälisesti albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

Biisilista

  1. Lumi
  2. Safari
  3. Mirage
  4. Dark Matter
  5. Azulin iltapäivä
  6. Visit Lapland
  7. Kaamos
  8. Apina Revisited