Ilmavoimien Big Band

Maisemakuvia Suomesta

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäIlmavoimien Big Band
Julkaistu4.4.2019
TyyppiLP
Levy-yhtiöGroovy Records
Tuottaja

ÄÄNITYS: Petri Majuri ja Jyri Riikonen, E-studio, 4.-8.2.2019 
MIKSAUS: Speedy Saarinen, Mediagents Oy ja Mikko Hassinen
MASTEROINTI: Svante Forsbäck, Chartmakers Oy
KANNEN SUUNNITTELU: Tero Ahonen
JAKELIJA: Groovy Records / Playground

Biografia

Ilmavoimien Big Band julkaisi 4. huhtikuuta albumin Maisemakuvia Suomesta solistinaan saksofonisti Pepa Päivinen. Kokonaisuudella Ilmavoimien Big Band juhlistaa suomalaisen sotilasmusiikin 200. juhlavuotta. 

Albumin sisältämä kokonaisuus koostuu säveltäjä Anssi Tikanmäen sävellyksistä - Maisemakuvia Suomesta -albumien teoksista. Teokset on sovitettu uudelleen ja ne on levytetty nyt ensi kertaa big band kokoonpanoa käyttäen. Ilmavoimien Big Bandin tilaamat sovitukset Maisemakuvista ensiesitettiin konsertissa musiikkimajuri Juha Ketolan johdolla marraskuussa 2017, jonka jälkeen ne päätettiin myös levyttää.

Anssi Tikanmäen vahvalla tuella ja myötäelämisellä Ilmavoimien Big Band haluaa kunnioittaa säveltäjän alkuperäisiä Maisemakuvia Suomesta -tuotantoa. Anssin sanoin ”Olen iloinen ja otettu saadessani Maisemakuva-musiikilleni uuden aluevaltauksen big band -tyylin puolelle Ilmavoimien Big Bandin ja Pepa Päivisen toimesta.”

Ilmavoimien Big Bandin solistina toimi puupuhaltimien moniottelija, multi-instrumentalisti Pepa Päivinen (s. 1955). Hän on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi-instrumentalisti, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Hän hallitsee baritonisaksofonin lisäksi basso-, tenori- sekä sopraanofonin, klarinetin, bassoklarinetin sekä erilaisia huiluja. Hän on soittanut Jukka Tolonen Bandissa, osallistunut arvostettuihin Edward Vesalan Sound&Fury -työpajoihin vuosina 1984-85 ja 1989-97, sekä kuulunut 80-luvulta asti UMOn luottoartisteihin. Vuonna 2000 Päivinen palkittiin työstään Jazzliiton myöntämällä, arvostetulla Yrjö-palkinnolla.