Siirry pääsisältöön
Katu Kaiku

Luna

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäKatu Kaiku
Julkaistu29.3.2019
TyyppiLP / digi
Soittajat
Levy-yhtiöSvart Records
Tuottaja

Sävellykset, sovitukset ja sanoitukset: Katu Kaiku, paitsi 8. The Colours Of Our Minds, sävellys ja sovitus Adele Sauros

Kuuntele

Biografia

Rohkea ja visionäärinen jazz-kombo Katu Kaiku julkaisi uuden albuminsa Luna Svart Recordsilla 29. maaliskuuta.

Ronskina katusoittoyhtyeenä aloittanut trio antaa uutukaisellaan free jazz -vaikutteiden ja akustisen soinnin väistyä harkittujen ja värikkäiden sävellysten sekä efektien, huilun ja laulun maustaman originellin äänimaailman tieltä. Lunalla esiin nousevat unenomaiset melodiat, kiemurtelevat sähköbassoriffit ja vyöryvät groovet. Yhtye tekee albumin tiimoilta huhti-kesäkuulle sijoittuvan laajan kiertueen, joka ulottuu kotimaan lisäksi myös Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Saksaan.

Katu Kaikun muodostavat maamme kokeilevan jazzin nuoreen kärkikastiin kuuluvat saksofonisti Adele Sauros, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Erik Fräki. Trion jäseniä voi tahoillaan kuulla mm. sellaisissa kokoonpanoissa kuin Olavi Louhivuori Superposition!, VIRTA ja OK:KO. 2013 perustettu Katu Kaiku edusti Suomea vuoden 2015 Young Nordic Jazz Comets -showcasessa ja yhtyeen debyyttialbumi Tokyo/Kuopio ilmestyi vuonna 2016. Uuden albuminsa myötä trio hienosäätää tyyliään ja liittyy osaksi eurooppalaista crossover jazz -jatkumoa, jota edustavat muun muassa The Cinematic Orchestra, Portico Quartet ja Jaga Jazzist. 

Katu Kaiku
Adele Sauros - tenori- ja sopraanosaksofonit, huilu, laulu
Mikael Saastamoinen - sähköbasso, efektit
Erik Fräki - rummut, perkussiot, efektit, laulu

Biisilista

  1. Moon Lake
  2. Quote You
  3. Meteora
  4. Into The Purple
  5. 1000 Sails
  6. Last Corals
  7. Escapism
  8. The Colours Of Our Minds