Siirry pääsisältöön
Aleksi Ranta Group
Aleksi Ranta

Long Lost L J

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAleksi Ranta Group
Aleksi Ranta
Julkaistu2010
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöOmakustanne/Self-released
Kuuntele

Biografia

Aleksi Ranta Groupin Long Lost LJ -levyn moderneissa sävellyksissä yhdistyvät amerikkalainen ja eurooppalainen jazz vahvalla bebop-estetiikalla. Monipuoliset ja dynaamiset kappaleet ovat saaneet vaikutteita lisäksi myös klassisesta musiikista. Levy on nauhoitettu live-tuotantona autenttisen vuorovaikutuksen ja tunnelman saavuttamiseksi. 

Aleksi Ranta (s.12.5.1980) on oululainen jazz/rock – kitaristi ja säveltäjä sekä musiikkipedagogi, joka on opiskellut musiikkia Tukholman Royal Academy of Musicissa, Oulun Pop & Jazz -konservatoriossa ja OAMK:ssa. Lisäksi hänellä on yksityisiä opintoja Suomessa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.  Päätyökseen tällä hetkellä Ranta esiintyy aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla sekä säveltää yhtyeilleen Aleksi Ranta Group, Atmospheres, The Lerois sekä Comics In Concert – esityksiin, joita hän tekee sarjakuvataiteilija Ville Rannan kanssa. Ranta on soittanut suomalaisten tunnettujen muusikoiden mm. Raoul Björkenheimin ja Johanna Iivanaisen kanssa.

Myös klassista musiikkia opiskellut Ranta yhdistää soitossaan persoonallisesti eri tyylejä. Ennen jazzuraansa hänet tunnetaan raskaan rockin kuulijoiden parissa mm. The Black League – yhtyeen alkuperäisenä kitaristina. Ranta soitti yhtyeen neljällä ensimmäisellä julkaisulla. Kevyemmän musiikin ystäville hän on tuttu myös pohjoisen singer-songwriter Lotta Jääskelän kitaristina.

Biisilista

  1. Long Lost L J
  2. Moly
  3. Mosebacke
  4. Lucky Luke
  5. Muusa
  6. Carmen
  7. Song For Seppo
  8. Tango For Diego