Siirry pääsisältöön
Timo Lassy & Teppo Mäkynen Duo

Live Recordings 2019-2020

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäTimo Lassy & Teppo Mäkynen Duo
Julkaistu19.2.2021
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Sävellykset: Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Tuotanto ja miksaus: Teppo Mäkynen "Another Rok Solid Production"
Äänitetty livenä: We Jazz Festival, Porvoo Jazz Festival & G Livelab Helsinki
Live-äänitykset: Juho Luukkainen & Kimmo Antikainen
Masterointi: Pauli Saastamoinen
Design: Matti Nives

ÄänityspaikkaWe Jazz Festival, Porvoo Jazz Festival & G Livelab Helsinki
Kuuntele

Biografia

We Jazz -festivaalilla, Porvoo Jazz Festival -tapahtumassa ja G Livelab Helsingissä livenä taltioitu albumi julkaistiin alkuvuodesta 2021. Vuosina 2019 ja 2020 livenä äänitetyt kappaleet esittelevät pitkäaikaisten soittotoverusten Timo Lassy & Teppo Mäkynen ainutlaatuisen keskinäisen dynamiikan ja kyvyn luoda hetkessä mieleenpainuvia, laajoja äänimaisemia.

 

Tenorisaksofonisti Timo Lassyn ja rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen odotettu tupla-albumi Live Recordings 2019-2020 julkaistiin alkuvuodesta 2021. Vuosina 2019 ja 2020 livenä äänitetyt kappaleet esittelevät pitkäaikaisten soittotoverusten ainutlaatuisen keskinäisen dynamiikan ja kyvyn luoda hetkessä mieleenpainuvia, laajoja äänimaisemia.

Tuore albumi on jatkoa kaksikon debyyttilevylle, joka sai hurmioituneen vastaanoton niin Suomessa kuin maailmalla. Studioalbumi valittiin mm. Jazz Album Of the Year -listalle britti-DJ Gilles Petersonin arvostetussa Worldwide Awards -gaalassa. Uutta live-levyä hehkutti mm. brittilehti The Wire, jonka toimittaja Daniel Spicer kirjoitti albumin olevan "todiste siitä, että tenorisaksofonin ja rumpujen muodostama duo on yksi jazzin loputtomasti uusiutuvista kokoonpanoista". Spicer myös vertaa Lassya ja Mäkystä genren suuruuksiin, John Coltraneen ja Elvin Jonesiin "täydessä lennossa".  

Timo Lassy ja Teppo Mäkynen ovat soittaneet useissa kokoonpanoissa yhdessä jo The Five Corners Quintetin ja Teddy Rok Sevenin ajoista lähtien. Matkan varrella kummatkin ovat pokanneet Jazz-Emmat ja lisäksi Lassy palkittiin syksyllä 2020 arvostetulla Yrjö-palkinnolla. Mäkynen on tullut vuosien varrella tutuksi lukuisista omista projekteistaan (3TM, The Stance Brothers ym.) ja Mäkysen luovaa rumputyöskentelyä on kuultu mm. Timo Lassy Bandin, Verneri Pohjola Quartetin, Aki Rissanen Trion ja Jukka Eskola Soul Trion riveissä. Mäkynen on meritoitunut myös tuottajana ja Live Recordings 2019-2020 onkin "Teddy Rokin" tuottama sekä miksaama.

"Proof here, from two leading lights of the Finnish scene, that the tenor sax and drums duo remains one of the most enduring and endlessly renewing configurations in jazz."
– Daniel Spicer / The Wire

""Listen to the riff-heavy groove of ‘Calling James’. You might want to turn the volume up for this one!"
– CF Smith / TwistedSoul

"Levymerkki We Jazz on laadukkaan jazzmusiikin tae myös vuonna 2021."
– Jukka Hätinen / Rumba

 

Biisilista

  1. Fallow (live)
  2. Zomp (live)
  3. Liberty (live)
  4. Hypno (live)
  5. Aero (live)
  6. Kobi (live)
  7. Solution Black (live)
  8. Ecru (live)
  9. Telemagenta (live)
  10. Calling James (live)