Siirry pääsisältöön
Harri Kuusijärvi Koutus

Live in Helsinki

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäHarri Kuusijärvi Koutus
Julkaistu12.6.2020
TyyppiDigi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Äänitys / Recording: Jussi Liukkonen
Miksaus / Mixing: Harri Kuusijärvi
Masterointi / Mastering: Jarno Alho, Alho Audio Mastering
Levy-yhtiö / Record company: Eclipse Music

ÄänityspaikkaVoodoo Music Club
Kuuntele
Genre jazz / world music / prog rock

Biografia

Teosto-palkintoehdokkuuden 2020 saavuttanut haitaristi-säveltäjä Harri Kuusijärvi ja Koutus-yhtye julkaisevat konserttitaltioinnin, jossa kuullaan kappaleita sekä yhtyeen edelliseltä albumilta että uutuuksia, joiden studioversiot kuullaan syksyllä julkaistavalla kolmannella albumilla.

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi. Vaihtelevin kokoonpanoin toimivan yhtyeen albumit Koutus (2014) ja Music For A Family Picnic (2017) ovat keränneet ylistäviä arvioita kansainvälisesti niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta.

Kuluvana vuonna yhtye julkaisee kaksi albumia. Kesäkuussa julkaistavan Live In Helsinki -livealbumin lisäksi syksyllä juhlistetaan kolmannen studioalbumin, Mirage, julkaisua. Levyllä Kuusijärven lisäksi soittavat Veikki Virkajärvi (Njet Njet 9), Mikael Myrskog (Saimaa, Teemu Viinikainen III, Kaisa's Machine, Max Zenger Globus) ja Jesse Ojajärvi (Selma Juudit Alessandra, Laura Annika Quartet, Hyväluoma Group). Live in Helsinki on äänitetty Voodoo Music Clubilla maaliskuussa 2020.

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt huomiota kansainvälisesti albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

Kokoonpano:
Harri Kuusijärvi - harmonikka
Mikael Myrskog - koskettimet
Veikki Virkajärvi - kitara
Jesse Ojajärvi - rummut

“Harri Kuusijärvi is ushering the accordion into novel sonic spaces."
New York City Jazz Record

“Harri Kuusijärvi Koutus pistää totaalisesti uusiksi kuluttajan mielikuvat harmonikkamusiikista. ★★★★★" Soundi

“Harri Kuusijärven sävellykset edustavat 'avantfuusiohaitarijazzia', jota voisi vaatimattomasti tituleerata suomalaisen nykymusiikin kiehtovimmaksi aluevaltaukseksi.” Keskisuomalainen

Biisilista

  1. Safari
  2. Shelter
  3. Dark Matter
  4. Azulin iltapäivä
  5. Visit Lapland
  6. I Was Driving 160 MPH from Turku in the Midnight When I Felt the Time Was Slowing Down