Siirry pääsisältöön
Riitta Paakki Quartet
Riitta Paakki

Live at Koko Jazz Club

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäRiitta Paakki Quartet
Riitta Paakki
Julkaistu2018
Soittajat
Levy-yhtiöKoko Records
Kuuntele

Biografia

Riitta Paakki Quartetin debyyttialbumi on 18.1.2018 Koko Jazz Clubilla äänitetty loistavan Miikka Huttusen toimesta. Kyseessä on myös Koko Recordsin ensimmäinen oma julkaisu.

"Pianisti ja säveltäjä Riitta Paakki on erikoistunut pianotrioon, nykyjazzin käytetyimpään kokoonpanoon, jolla erottautuminen alkaa olla vaikeaa jopa hänen kaltaiselleen oppineelle taitajalle.

Siksi lähtökohdan pienellä säätämisellä saattaa saada aikaan ihmeitä, puhumattakaan tästä. Pianistin, basistin ja rumpalin trion voi täydentää saksofonistilla kvartetiksi.

Tosiasiassa Riitta Paakki Quartetilla on ajoittaista historiaa jo viisi vuotta, vaikka Paakin sävellyksistä koottu Live@KJC on sen ensimmäinen levytys.

Neljä albumia tehneen trion tavoin kvartetti sijoittuu sille samalle afroamerikkalaisen ”aidon jazzin” 1960-lukulaiselle jatkumolle, johon Paakki perehtyi tohtorintutkinnossaan. Mutta nyt saksofonisti Manuel Dunkelin väkevä ja verevä läsnäolo kiinnittää vaivattomat ja vastustamattomat tulkinnat tiukemmin tähän kultakauteen.

Tammikuussa Hämeentien Koko Jazz Clubissa taltioitu Live@KJC on myös erinomainen avaus klubin levysarjalle; osoitus, että jazz voi olla kokonaisempaa livenä."
Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat, 21.8.2018

Riitta Paakki, piano
Manuel Dunkel, saksofonit
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut

Biisilista

  1. Åbo
  2. Skurk
  3. Cha Pelle
  4. Nonsense Incense
  5. Buka
  6. Saint M
  7. Heel Hook
  8. Tournoi