Siirry pääsisältöön
Kokko Quartet

Like A River

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäKokko Quartet
Julkaistu2013
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöOmakustanne
ÄänityspaikkaFinnvox Studios, Helsinki, Finland
Kuuntele

Biografia

Kokko Quartetin Like a River -esikoisalbumilla (2013) kuullaan bändin vetäjän, Johanna Pitkäsen sävellysten lisäksi myös saksofonisti Kaisan Siiralan ja basisti Timo Tuppuraisen sävellystuotantoa. 

Monet Like a River –albumin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa muista kulttuureista, kuten intialaisesta. Nämä vaikutteet kuuluvat levyllä muun muassa erilaisten perkussiosoitinten käytössä perinteisen jazzkvartettikokoonpanon rinnalla. Kappaleissa soivat niin intialaiset tabla-rummut kuin Välimeren alueelta ja Afrikan eri osista kotoisin olevat darbuka, shekere, udu ja kehärumpu (tunnetaan Pohjois-Afrikassa nimillä tar ja bendir). Latinalaisen Amerikan soittimista levyllä kuullaan congarumpuja ja perulaista alkuperää olevaa cajonia eli laatikkorumpua. Levyllä esiintyvät perkussionistit Ricardo Padilla ja Mikko Koivisto.

Like a River –levyn nimikappaleen innoittajana toimi ajatus elämästä, joka ”virtaa kuin joki.” Levyn kappaleissa voi kuulla erilaisia kerroksia, aivan kuin joen virtaavassa vedessä. Voimakkaimmin musiikkia eteenpäin kuljettaa kuitenkin yhtyeen jäsenten välinen intuitiivinen yhteissoitto.

Biisilista

  1. LettersJohanna Pitkänen
  2. FlyingTimo Tuppurainen
  3. GokulamKaisa Siirala
  4. Like a RiverJohanna Pitkänen
  5. IndyKaisa Siirala
  6. At LandJohanna Pitkänen
  7. Deep MinorTimo Tuppurainen
  8. Yasmin IntroJohanna Pitkänen
  9. YasminJohanna Pitkänen
  10. RainJohanna Pitkänen