Vantaan viihdeorkesteri

Let's Face The Music

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäVantaan viihdeorkesteri
Julkaistu2014
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöOmakustanne
GenreViihdemusiikki

Biografia

Vantaan Viihdeorkesteri on täysimittainen ammattimuusikoista koostuva sinfoniakokoonpano, joka ainoana Suomessa on keskittynyt viihdemusiikkiin. Orkesterin soittajat ovat rockin, jazzin ja klassisen musiikin huippuosaajia. Vuonna 1948 alkunsa saanut orkesteri on vuosien varrella tuottanut yhteensä 15 levytystä, joista tuorein, nyt julkaistava Let's Face The Music on Suomessa suurikokoiselle orkesterille harvinaisen suuri panostus.

Let's Face The Music -albumin ohjelmisto edustaa laajaa viihdeorkesteriperinnettä, ja se ulottuu ajallisesti aina 1930-luvulta 2010-luvun hitteihin. Levyltä löytyy tuoreina tulkintoina useita tunnettuja teoksia, kuten Marvin Gayen ja Tammi Terrellin alunperin tunnetuksi tekemä "Ain't No Mountain High Enough", Adelen "Skyfall", Carly Simonin "Nobody Does It Better" sekä useita Frank Sinatran esittämiä kappaleita. Big band -perinnettä kunnioittaen suuri orkesteri on äänitetty kerralla, mutta kuitenkin nykyaikaista huipputason äänitysteknologiaa hyödyntäen.

Vantaan Viihdeorkesterin kokoonpano muuttuu tarpeen mukaan, sillä orkesterilla itsellään ei ole kiinteää kokoonpanoa tai vakiosoittajia. Vuonna 2012 orkesterin toimintaan osallistui yhteensä 175 muusikkoa, joista noin 70 toimi aktiivisesti. Let's Face The Music esittelee orkesterin laajimmillaan ja mukana on huippuammattilaisten terävin kärki, joka kuuluu myös äänityksissä. Mukana ovat muun muassa The Five Corners Quintetin ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu jazztrumpetisti Jukka Eskola sekä kiitellyn Jo Stance -yhtyeen upeaääninen laulaja Johanna Försti. Sovituksia albumille on tehnyt mm. Lampela X Eskola -levystään tunnettu Jussi Lampela. Kapellimestarina levyllä toimii useita nimekkäitä orkestereita ympäri Eurooppaa johtanut, Vantaan Viihdeorkesterin ylikapellimestari Nick Davies.

Biisilista

 1. Let's Face The Music
 2. Ain't No Mountain High Enough
 3. She
 4. El Cumbanchero
 5. Sinatra Film Suite
 6. Nature Boy
 7. I Can't Give Back The Love
 8. Girl Crazy - Overture
 9. November Song
 10. Casino Royale
 11. Nobody Does It Better
 12. Licence To Kill
 13. Skyfall