Siirry pääsisältöön
Lampen

Lampen

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäLampen
Julkaistu11.9.2020
TyyppiCD
Soittajat
Levy-yhtiöKarkia Mistika Records
Tuottaja

Compositions by Kalle Kalima and Tatu Rönkkö, Grün und Grau by Kalle Kalima
Recorded in Zentrifuge, Berlin by Tito Knapp
Mixed by Abdissa Assefa and Tatu Rönkkö in Ambience Studio, Helsinki
Mastered by Abdissa Assefa
Photography by Jyrki Tsutsunen and Lampen
Graphic design by Samuli Alapuranen

ÄänityspaikkaZentrifuge, Berlin

Biografia

Berliinin Zentrifuge-studiossa äänitetyssä sessiossa Tatu Rönkkö ja Kalle Kalima ovat luoneet omalaatuisen hypnoottisen sävelmaailman myös päällekkäisäänityksiä käyttäen. Uusi duo Lampen julkaisee levytyksen myötä debyyttialbuminsa nimeltä Lampen.

Tatu Rönkön ja Kalle Kaliman Lampen-duon esikoislevyn avaa nimikkokappale road movie -tyypisellä riffillä, joka rauhallisesti etenee avarassa maastossa. Green and Grey, joka on aiemmin julkaistu Kaliman Pentasonic-levyllä, saa tässä tuoreen tulkinnan toisena raitana. Dosen on sykkivä äänimaisema, joka henkii saksalaisen krautrockin sävyjä. Kerzen on vangitseva matka kynttilöiden sielunmaisemaan. Stempel kuvastaa sitä ainutlaatuista tunnelmaa, joka Zentrifuge-studiossa Berliinissä vallitsi sessioiden aikana. Aikaisemmin elokuvateatterina ja jehovien salina toiminut studio on täynnä soittimia ja kaiken maailman romua ja roinaa, moottoripyöräkin.

Rumpali Rönkkö ja kitaristi Kalima soittivat ensi kerran yhdessä Etelä-Tirolin vuorilla, Alto Adige -festivaalilla, joka oli lyönyt heidät ’blind date’ -keikalle laulaja Andreas Schaererin kanssa pikkukylän torin lavalle. Molemmat olivat lähteneet Suomesta eri aikoina ulkomaille asumaan, joten se oli luonteva kohtaamispaikka vapaalle improvisaatiolle. Kokemuksesta innostuneena he soittivat joitakin keikkoja Berliinissä ja Hampurissa duona. Musiikilliseksi suunnaksi tiivistyi vapaat ja spontaanit kollektiiviset sävellykset, jotka kuitenkin orientoituvat minimal rockin ja elektronisen musiikin laidalle.

Biisilista

  1. Lampen
  2. Grün und Grau
  3. Dosen
  4. Kerzen
  5. Stempel