Siirry pääsisältöön
Mopo
Ville Leinonen

Laivalla

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäMopo
Ville Leinonen
Julkaistu2016
Tyyppialbumi/album
Soittajat
Levy-yhtiöTexicalli Records Oy
Tuottaja

Abdissa Assefa

ÄänityspaikkaSonic Pump Studio
Kuuntele

Biografia

Laivalla on musiikillinen katsaus aikamme ihanuuteen ja mielettömyyteen. Suomen omaäänisimpiin taiteilijoihin kuuluvat Mopo, eli Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen, sekä laulaja Ville Leinonen yhdistivät voimansa luoden albumillisen helposti lähestyttävää, mutta vakavia ajatuksia herättävää musiikkia.

Laivalla-levyn kappaleet syntyivät neljän muusikon luontevana ryhmätyönä. Punkjazzin sanansaattaja Mopo ja boheemin folkin maestro Leinonen sopivat yhteen enemmän kuin loistavasti: molemmat artistit tunnetaan energiaa pursuilevista esiintymisistään sekä pelottomasta kyvystään heittäytyä musiikin vietäväksi niin tyynellä kuin myrskysäälläkin.

Folkia, poppia, jazzia ja psykedeliaa sekoittavan levyn laulut ovat tutkimusraportti elämästä maapallolla vuonna 2016. Ajallemme tyypilliset muutos ja hektisyys aiheuttavat monessa pelkoa ja rauhattomuutta. Kuka tätä laivaa ohjaa? Onko mitään tehtävissä? Mitä pienen pieni ihminen voi tehdä? Kuinka pysyä pinnalla, hengissä?

Mopo ja Ville Leinonen vastaavat: “Laivalla on avunhuuto. Se on samalla onnen huuto, kutsuhuuto. Kutsu rakastamaan ja jakamaan hyvää, sekä huolehtimaan elämän säilyttämisestä. Kaikesta hulluudesta huolimatta toivoa edelleen on, ja jos jollekin on vielä epäselvää, niin tärkeintähän on rakkaus.”

Albumin on tuottanut perkussionisti, muusikko Abdissa “Mamba” Assefa, äänittäjänä toimi Joonas Saikkonen ja levyn julkaisi Texicalli Records.

Biisilista

  1. Kuka tätä laivaa ohjaa?
  2. Älä hämää elämää
  3. Maan lapset
  4. Masussa potkii
  5. Naapurille
  6. Metsän kuningas
  7. Purppuraa
  8. · · · – – – · · ·
  9. Pienen pieni pyyntö