Siirry pääsisältöön
Juha "Jay" Kortehisto

Jay Kortehisto

Levy
profile-picture

Photo: Hanna Sakara; Graphic design: Joni Karsikko.

Levyn tiedot

EsittäjäJuha "Jay" Kortehisto
Julkaistu9.3.2018
TyyppiCD + digital
Soittajat
Levy-yhtiöOmakustanne
Tuottaja

Äänitys, miksaus, tuottaja: Abdissa Mamba Assefa
Apulaisäänittäjä: Rosku Lohiniva
Pohjat äänitetty 5/2017 Sonic Pump Studios, torvet sekä laulut 6-8/2017 Ambience Studios.
Masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox Studios

Biografia

Monesta tyylisuunnasta ammentava albumi rikastaa suomalaisten miesjazzlaulajien harvalukuista kenttää

Pasunisti Jay Kortehisto on vaikuttanut yli kaksi vuosikymmentä suomalaisella kevyen musiikin kentällä. Uralle mahtuu lähes 200 levytystä eri artistien kuten Dallapén, Jimi Tenorin ja Elastisen albumeilla, lukuisten televisio-ohjelmien house-bandejä sekä keikkoja niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin areenoilla.

 

Pasuunan soiton ohella laulu on aina kulkenut mukana Kortehiston musiikillisella matkalla. Pitkäaikainen haave oman musiikin tekemisestä juuri laulajana todentuu debyyttialbumin myötä. Albumin kaikki sävellykset ovat Kortehiston ja saksofonisti Pope Puolitaipaleen käsialaa, sanoituksista vastaavat itsekin laulajana ja kitaristina toimiva Juki Välipakka sekä laulaja-lauluntekijä Kanerva Pasanen.

– Halusin haastaa itseni nimenomaan suomeksi, koska olen laulanut pääosin englanninkielistä materiaalia. Mielestäni jazzissa suomen kieli on haastavampaa fraseerauksen suhteen, Kortehisto sanoo

Laulajaesikuvikseen Kortehisto mainitsee omien tyylilajinsa suuruuksia, kuten Gregory Porter, Frank Sinatra ja Nina Simone. Kortehiston vahvasti melodisissa sävellyksissä kuuluu vaikutteita monipuolisesti jazzin perinteen lisäksi esimerkiksi soulista.

– Olen tehnyt urani varrella niin paljon erilaista musiikkia, että se kuuluu myös levyllä. Koen olevani nyt valmis omaan julkaisuun. Tiedän mitä haluan ja rohkeus tämän askeleen ottamiseen on kasvanut vuosien varrella, Kortehisto sanoo.

Jay Kortehisto on Seinäjoelta kotoisin oleva laulaja sekä pasunisti. Jay aloitti musiikkiharrastuksen 5-vuotiaana viulunsoitolla. 1994 tie vei hänet Helsinkiin Oulunkylän Pop & Jazz konservatorioon opiskelemaan muusikoksi, pääaineenaan pasuuna. Kuitenkin jo seuraavana vuonna ammattilaiskenttä imaisi hänet syövereihinsä ja siitä lähtien Jay onkin soittanut laajasti kevyen musiikin kentällä kaikkea jazzin ja iskelmän väliltä. Vuonna 2013 perustetun Screaming Jay & The Bonesin solistina toimiminen on lisännyt laulun osuutta Jayn muusikkoudessa. Jay tunnetaan karismaattisena sekä ilmaisuvoimaisena esiintyjänä.

 

Sävellykset: 
Jay Kortehisto ja Pope Puolitaival
Sanoitukset: Kanerva Pasanen ja Juki Välipakka 

Biisilista

  1. ArlandaJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  2. Kengät kulkeeJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  3. Kuuleeko maaJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  4. Sydämen lääkeJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  5. Viiden minsan Shangri-LaJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  6. Haaveet hajalla onJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  7. KuuJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  8. HankoonJay Kortehisto ja Pope Puolitaival
  9. Haihtuis poisJay Kortehisto ja Pope Puolitaival