Siirry pääsisältöön
Mika Kallio

Impulsion

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäMika Kallio
Julkaistu2017
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöFredriksson Music
Kuuntele

Biografia

Rumpali Mika Kallio julkaisi 2017 alkuvuodesta kolmannen levynsä IMPULSION. Levyllä on uusia sävellyksiä lyömäsoittimille ja myös täysin improvisoituja ottoja.

Uuden levyn syntyyn on vaikuttanut vahvasti 2016 keväällä alkanut yhteistyö tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen kanssa. Kaikki levyn sävellykset ovat syntyneet näiden tanssi/lyömäsoitin-improvisaatioiden kautta. Näitä on myös mukana julkaisulla DVD:n muodossa.

IMPULSION on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle.

Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet.

Rummut ja erityisesti metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola, Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Satu on esiintynyt useilla tanssifestivaaleilla Suomessa: mm Kuopio tanssii ja soi, Täydenkuun tanssit, Savonlinnan balettijuhlat, Kaktus, Urban Apa ja Olohuone 306,4km2 Kaupunkifestivaali. Viimeisimpiä esityksiä ovat olleet tanssija Anni Puuperän kanssa tehdyt Trash land ja POST POST NATURE.

Saatavuus: Digelius, levykauppa äx, iTunes, Spotify

 

IMPULSION CD + DVD

Mika Kallio: rummut, gongit, levykellot

Satu Rinnetmäki: tanssi

 

Biisilista

  1. Caloris Montes
  2. Solar Noise
  3. Earth Gong
  4. Kirkasta
  5. Impulsion (Intro)
  6. Solar Wind
  7. Caloris Basin
  8. Closest To The Sun
  9. Sidereal Day
  10. Exosphere