Siirry pääsisältöön
Oddarrang

Hypermetros

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäOddarrang
Julkaistu27.9.2019
TyyppiLP/CD/digi
Soittajat
Levy-yhtiöEdition Records
Tuottaja

Recorded by Tuukka Tervo at Finnvox studios, Helsinki, December 2018
Mixed by Tuukka Tervo, April 2019
Mastered by Svante Forsbäck / Chartmakers

ÄänityspaikkaFinnvox Studios

Biografia

Levyn nimi Hypermetros on johdettu kreikan kielen mittaamatonta tai valtavaa tarkoittavasta sanasta, heijastaen täydellisesti yhtyeen kunnianhimoa ja visiota. Jossain post-rockin, jazzin ja elokuvamusiikin sävyjen määrittelemättömässä ristiaallokossa operoiva Oddarrang työsti albumiaan kolmen vuoden ajan, ja  lopputulos on helsinkiläiskvintetiltä syvällinen ja liikuttava voimannäyte.

Hypermetros alkaa ja päättyy ambient-tunnelmiin Louhivuoren kappaleilla Amber ja Blackstarr, joista ensimmäinen vie yölliseen ja melankoliseen metsämaisemaan ja jälkimmäinen kelluttaa avaruuden rajoilla, korkealla maapallon yläpuolella. Näiden välissä kuullaan Osmo Ikosen Ohlop, jossa pasuunan ja sellon kuljettamat melodiat risteilevät reippaassa post-rock-maisemassa, elämästä ja kuolemasta, ajasta ja läsnäolosta sanatonta tarinaansa lausuva Umi sekä henkilökohtaiseen menetykseen ja sen hyväksymiseen pohjaava 15 Years, molemmat Louhivuoren kynästä. Levyn keskeinen teos on Trichordon, basisti Lasse Lindgrenin vuonna 2018 säveltämä triptyykki (I. HypermetrosII. KlimakosIII. Pandura), joka on omistettu viime vuonna traagisesti menehtyneelle islantilaiselle elokuvasäveltäjä Jóhann Jóhannssonille.

Hypermetros on eittämättä albumi uskollisimmille Oddarrang-faneille, mutta samalla myös erinomainen johdatus yhtyeen maailmaan vasta ensiaskeliaan ottaville kuulijoille. Ne, joille Oddarrangin tuotanto on jo tuttua, löytänevät Hypermetrosista enemmän yhtymäkohtia In Cineman (2013) ja Cathedralin (2009) kuin yhtyeen edellisen albumin Agarthan (2016) kanssa. 

Olavi Louhivuori, rummut & syntetisaattori / Osmo Ikonen, sello & syntetisaattorit / Ilmari Pohjola, pasuuna & syntetisaattorit / Lasse Sakara, kitara / Lasse Lindgren, basso & syntetisaattorit

Biisilista

  1. AmberOlavi Louhivuori
  2. OhlopOsmo Ikonen
  3. Trichordon – I. HypermetrosLasse Lindgren
  4. Trichordon – II. KlimakosLasse Lindgren
  5. Trichordon – III. PanduraLasse Lindgren
  6. UmiOlavi Louhivuori
  7. 15 YearsOlavi Louhivuori
  8. BlackstarrOlavi Louhivuori