Siirry pääsisältöön
Elena Mindru

Hope

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäElena Mindru
Julkaistu27.8.2021
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Äänitys ja miksaus: Joonas Saikkonen
Masterointi: Jarno Alho (Alho Audio Mastering)
Kannen grafiikka: Andrei Budescu

Kuuntele

Biografia

Montreux Jazz Voice -kilpailussa palkitun jazzlaulaja Elena Mîndrun Hope-levyllä kuullaan vierailevana solistina puolalaista viulistivirtuoosi Adam Bałdychia. Mindrun ja Baldychin lisäksi äänitteellä soittavat suomalaiset huippumuusikot: pianisti Tuomas J. Turunen, basisti Oskari Siirtola ja rumpali Anssi Tirkkonen.

Hope on Elena Mîndrun neljäs levy, ja se on musiikillisesti Mindrulle askel rohkeampaan, kokeilevampaan ja kantaaottavampaan suuntaan. Levyllä kuultavat kappaleet ovat säveltäneet, sanoittaneet ja sovittaneet suurimmilta osin Elena Mindru ja Tuomas J. Turunen. Osana albumikokonaisuutta kuullaan musiikkia myös muun muassa Stingiltä ja Adam Baldychilta. Albumin on äänittänyt ja miksannut Joonas Saikkonen ja sen on masteroinut Jarno Alho.

Albumin tähdittämä musiikki kertoo väkevän tarinan eloonjäämiskamppailusta ja avunhuudosta hädän hetkellä. Kantavat teemat sanoitusten taustalla sivuavat nykymaailman haasteita sekä siellä elävän yksittäisen ihmisenongelmia. Sanoitusten aiheita ovat olleet muun muassa ilmastonmuutos, pakolaisuus, yksilön sisäinen henkinen taistelu, epävarmuus ja epätietoisuus tulevaisuutta kohtaan sekä hylätyksi tulemisen pelko.

Osa tämän albumin musiikista, mukaan lukien nimikappale Hope, on syntynyt maailmanlaajuisen pandemian aikana. Levyn sanoitukset maalaavat unenomaisia näkyjä todellisuudesta, johon muuttuva elinympäristö luo synkän varjonsa. Ne kannustavat arvostamaan ja vaalimaan ainutlaatuista elinympäristöämme, joka on vaarassa tuhoontua tai muuttua elinkelvottomaksi.

Albumin sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena, ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen koko ihmiskunnalle.

Biisilista

  1. Hope
  2. Hay Moon
  3. Foliage
  4. Walk Away
  5. Run Away
  6. Blackberry
  7. Blueberry
  8. Lost Boys
  9. Luca
  10. Walking on the Moon