Siirry pääsisältöön
Eero Koivistoinen Quartet
Eero Koivistoinen

Hati Hati

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäEero Koivistoinen Quartet
Eero Koivistoinen
Julkaistu2015
TyyppiCD + LP + digi
Soittajat
Levy-yhtiöSvart Records
Kuuntele

Biografia

Kotimainen Svart Records julkaisi Eero Koivistoinen Quartetin albumin Hati Hati CD-, LP- ja digitaaliformaateissa helmikuussa 2015.

Eero Koivistoinen on yksi eurooppalaisen jazzin merkkipaaluista, todellinen vanhempi valtiomies. Monet parhaiten koulutetuista muusikoista tulevat Suomesta – he ovat täydellisen tietoisia jazzin perinteistä ja perehtyneitä myös moderniin ajattelutapaan. Hati Hati -albumi on hard core -tason nykyaikaista jazzia, ilman mitään myönnytyksiä populaarikulttuuria tai tiettyjä nykyisen musiikkimaailman kohtuuttomuuksia kohtaan. Levyltä aistii ensi nuotista alkaen käsinkosketeltavan rehellisyyden, kokemuksen, ajattelun ja omistautuneisuuden.” – Dave Liebman

Koivistoinen on läpikäynyt monet kokoonpanot pitkän uransa aikana, ja hänen uusin yhtyeensä Eero Koivistoinen Quartet soittaa lähinnä Eeron omia sävellyksiä. Musiikki pohjautuu jazzin traditioon, mutta persoonallisista kulmista tutkailtuna. Koivistoisen pitkä työ afrikkalaisen musiikin parisssa kuuluu rytmisessä ilmaisussa, ja myös kaiut kotimaisesta kansanmusiikista saattavat hiipiä ilmaisuun mukaan.

Eero Koivistoinen on 49-vuotisen uransa aikana ehtinyt musisoida esim. sellaisten nimien kuin Dizzy Gillespie, Clark Terry, Tom Harrell, Randy Brecker, Gil Evans, John Scofield, Ron McClure ja Jack DeJohnette. Pitkä levytysura on kattanut niin 60-luvun loppuvuodet Otavan leivissä, mistä syntyi kirjallis-musiikillinen kulttiteos Valtakunta, kuin 70-luvun Love Recordsin palveluksessa ennen oman EK Productionsin käynnistämistä.

Hati Hati nauhoitettiin jo vuonna 2009 Yleisradion studiotiloissa ja miksattiin loppuun syksyllä 2014. Muut Koivistoisen rinnalla esiintyvät muusikot ovat Alexi Tuomarila piano, Jori Huhtala basso ja Jussi Lehtonen rummut.

Biisilista

  1. Hati Hati
  2. Seaside
  3. Relations
  4. Times They Are a-Changing
  5. Moz
  6. Things
  7. Far North
  8. Helium