Siirry pääsisältöön
Kaisa Mäensivu

Hand Picked

Levy
profile-picture

Cover design: Kasperi Salovaara

Levyn tiedot

EsittäjäKaisa Mäensivu
Julkaistu5.3.2021
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöFlame Jazz Records
Tuottaja

Digitaalinen jakelu: Playground Music Finland
Fyysinen jakelu: Flame Jazz Records
Formaatit: digitaalinen, CD ja LP (vinyyli)
Äänitys, miksaus ja masterointi: Hannu Lamminmäki, 2020
Valokuvat: Teemu Mattsson
Cover design: Kasperi Salovaara

Kaisa Mäensivu – basso, laulu 
Severi Pyysalo – vibrafoni (1-4)  
Joe Peri – rummut (1-2, 4,6)  
Max Zenger – saksofoni (3,5)  
Mikael Myrskog – piano (3,5)  
Jonatan Sarikoski – rummut (3,5)

Kuuntele

Biografia

Kontrabasisti Kaisa Mäensivu esittelee Hand Picked-levyllään uuden huipputrionsa sekä laulutaitonsa.

Kaisa Mäensivun toinen studioalbumi Hand Picked tuo esille muusikon uusia puolia maukkaan ja monipuolisen kokonaisuuden muodossa. Levyn tarkoin valitut kappaleet, johon albumin nimikin viittaa basson "näppäilyn" lisäksi, sisältävät hänen omia sävellyksiään sekä lainakappaleita Mäensivun laulamilla ja kirjoittamilla suomenkielisillä teksteillä. Levyllä esiin nousee vahvasti myös Mäensivun taituruus omalla instrumentillaan kontrabassolla. 

Kaisa Mäensivu on asunut ja työskennellyt jo useamman vuoden New Yorkissa, jazzin pääkaupungissa. Palattuaan kesällä 2020 Suomeen hän perusti uuden trion puolisonsa, newyorkilaisrumpali Joe Perin, sekä vibrafonistivirtuoosi Severi Pyysalon kanssa. Tuoreella levyllä kuullaan kolme kappaletta triolta sekä vinksahtaneesti groovaava rumpu-bassoduetto The Lemur. Albumilla vierailevat myös Mäensivun kvartetista Kaisa’s Machinestä tutut muusikot saksofonisti Max Zenger, kosketinsoittaja Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski. Mukaan valitut teokset Talviuni ja Codenames edustavat Kaisa's Machinen rauhallista ja arvoituksellista puolta, tuoden kokonaisuuteen modernin jazzin soundia – sitä mistä Mäensivu on aiemmin tullut tunnetuksi. 

Yllättävin osa kokonaisuutta on Mäensivun uusi puoli laulajana – aiemmin hänen lauluaan on kuultu lähinnä vokaaliyhtye Signen riveissä. Mäensivun amerikkalaisiin jazzstandardeihin kirjoittamat suomenkieliset lyriikat ovat tulosta ajoittaisesta itseilmaisun kaipuusta äidinkielellä ulkomailla asuessa. Tekstejä, joissa on omaperäinen ja hauskakin kulma, päästään kuulemaan julkisesti ensimmäistä kertaa. 

Hand Picked on kiehtova, tunnelmallinen ja hyväntuulinen kokonaisuus, joka saa kuuntelijan viihtymään.  

– Levy tehtiin spontaanisti uuden materiaalin syntymisen myötä. Albumi kuvastaa osuvasti sitä iloa, joka syntyi ystävien ja muusikoiden jälleennäkemisestä pienen tauon jälkeen. Kokonaisuus myös kuvastaa minua muusikkona, mukana on svengaavaa straightaheadia, vapaampaa tunnelmointia, laulua, modernia jazzsävellystä, sekä virtuoottista ja maukasta musisointia, Mäensivu kuvailee. 

Kaisa Mäensivun uutuusalbumi on Flame Jazz Recordsin seitsemäs julkaisu.

Mäensivun soitto on äärimmäisen tarkkaa mutta letkeää. Harvan käsissä kontrabasso soi yhtä vangitsevasti ja karismaattisesti. Hyvin svengaavaa." – Arttu Seppänen, HS 

"Band is led by a strong, highly musical bass presence of Kaisa Mäensivu." – London Jazz News 

"Tuoretta ja omaperäistä." – Pentti Ronkanen, Suomijazz

Biisilista

  1. Season’s Bestsäv. Severi Pyysalo
  2. Mä Kelasin Suasäv. Jimmy van Heusen, san. Kaisa Mäensivu
  3. Codenamessäv. Kaisa Mäensivu
  4. Tähdetsäv. Gene de Paul & Don Raye, san. Kaisa Mäensivu
  5. Talviunisäv. Kaisa Mäensivu
  6. The Lemursäv. Kaisa Mäensivu