Siirry pääsisältöön
Kalevi Hämäläinen Group

First Days of Summer

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäKalevi Hämäläinen Group
Julkaistu24.4.2020
TyyppiCD, digi
Soittajat
 • Ilmari Hämäläinen
 • Juho Koskivirta
 • Kalevi Hämäläinen
 • Valtteri Rouhiainen
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Tuottaja: Kalevi Hämäläinen
Sävellykset: Kalevi Hämäläinen
Sovitukset: Kalevi Hämäläinen Group, lukuunottamatta kappaletta Flying Desires, jonka sovituksesta vastaavat Kalevi Hämäläinen Group, Aapo Heinonen ja Akseli Liukkonen, sekä kappaletta For Better Times, jonka sovituksesta vastaavat Kalevi Hämäläinen, Ilmari Hämäläinen ja Valtteri Rouhiainen
Äänitys: Leevi Kohonen Finnvoxin B-Studiossa 14.–16.12.2018
Miksaus: Leevi Kohonen
Masterointi: Pauli Saastamoinen
Levyn kansikuva ja sisäkannen kuva: Sonja Behm
Levyn taitto: Aarni Ylinen
Luontoäänet kappaleen First Days of Summer lopussa on äänittänyt Eemil Helin

Produced by Kalevi Hämäläinen
All compositions by Kalevi Hämäläinen
All songs arranged by Kalevi Hämäläinen Group, except Flying Desires by Kalevi Hämäläinen Group, Aapo Heinonen and Akseli Liukkonen, and For Better Times by Kalevi Hämäläinen, Ilmari Hämäläinen and Valtteri Rouhiainen
Recorded by Leevi Kohonen at Finnvox B-Studio in Helsinki during December 14th–16th 2018
Mixed by Leevi Kohonen
Mastered by Pauli Saastamoinen
Photography by Sonja Behm
Layout by Aarni Ylinen
Nature sounds in the song First Days of Summer by Eemil Helin

ÄänityspaikkaFinnvox B-Studio
Kuuntele

Biografia

First Days of Summer on Kalevi Hämäläinen Groupin debyyttialbumi, joka ilmestyi Eclipse Musicin kautta keväällä 2020. First Days of Summer on häpeilemättömän positiivista musiikkia nuorelta ja kunnianhimoiselta muusikkoryhmältä, jonka muodostaa pianisti-säveltäjä Kalevi Hämäläinen, rumpali Ilmari Hämäläinen, kitaristi Juho Koskivirta ja basisti Valtteri Rouhiainen.

Vuonna 2015 Savonlinnassa perustetun Kalevi Hämäläinen Groupin musiikissa kuuluvat modernin fuusiojazzin keskeiset vaikutteet: progressiivinen rock ja jopa pop-musiikin suuntaan viittaavat ilmavat melodiat. Duurivoittoisten harmonioiden oheen mahtuu yllätyksiä, minkä lisäksi eri tunnelmia vahvistaa monipuolinen soundimaailma.

"Minulle alkukesään on liittynyt vahva vapauden ja elinvoimaisuuden tunne. Huomasin, että olin käsitellyt näitä teemoja levyn nimikkobiisin lisäksi muillakin kappaleilla, jolloin levystä tuli ikään kuin vahingossa eräänlainen teema-albumi. Kesän ensimmäisiä päiviä eletään levyllä niin Floridan paahteisilla moottoriteillä kuin suomalaisen luonnon äärellä, heinäsirkkojen ja keskiyön auringon parissa", kertoo säveltäjä Kalevi Hämäläinen kappaleidensa taustoista.

Vaikka yhtye perustettiin jo viisi vuotta ennen debyyttialbumin julkaisua, ryhmä halusi viimeistellä kappaleita huolella ja levytyspuuhiin ryhdyttiin vasta, kun kappaleita oli hiottu riittävästi.

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto on tukenut levyn äänityksiä. Albumi on julkaistu CD-levynä, suoratoistona sekä tiedostolatauksena.

Kalevi Hämäläinen Group
Kalevi Hämäläinen – Piano, sävellykset
Ilmari Hämäläinen – Rummut
Juho Koskivirta – Kitara
Valtteri Rouhiainen – Basso

Biisilista

 1. Grasshopper
 2. Flying Desires
 3. Exit 68
 4. Sense Of Urban
 5. Midnight Sun
 6. For Better Times
 7. Phellooti
 8. First Days Of Summer