Siirry pääsisältöön
Anni Elif – Edith
Anni Elif

Edith

Levy
profile-picture

Photo by Vanessa Riki; Cover design by Camille Romano

Levyn tiedot

EsittäjäAnni Elif – Edith
Anni Elif
Julkaistu2017
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Recorded and mixed by Jussi Liukkonen at Artlab, Helsinki 2016
Mastered by Petter Eriksson at Studio Korpen, Unnaryd 2017

ÄänityspaikkaArtlab, Helsinki
Kuuntele
Genrejazz / pop / poetry

Biografia

Edith on Suomessa vaikuttavan multi-instrumentalisti Anni Elif Egecioglun vuonna 2017 julkaistu soololevy. Levyn musiikki on sävelletty Edith Södergranin ja Karin Boyen runoihin. 

Suomenruotsalainen Edith Södergran (1892-1923) ehti lyhyen elämänsä aikana nousta yhdeksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisrunoilijoista, eikä hänen suosionsa ole edelleenkään hiipunut. Anni Elif on säveltänyt Södergranin sekä toisen ennen aikojaan pois menneen runoilijan, Karin Boyen, (1900-1941) teksteihin kokoelman ilmavia lauluteoksia, jotka hän itse tulkitsee ainutlaatuisella herkkyydellä ja täyteläisellä äänellään.

Anni Elif Egecioglu (synt. 1986, Göteborg) on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä, joka on vaikuttanut suomalaisella musiikkikentällä ahkerasti jo lähes kymmenen vuotta. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, popmusiikin sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä: hän on kantava voima mm. Elifantree – ja Frank Frank Frank – yhtyeissä. Edith on hänen ensimmäinen omalla nimellä julkaistava albuminsa.

Albumin musiikki vie kuulijan intiimille matkalle, jossa kunnianhimoiset sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Edith Södergranin runouden näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset kietoutuvat saumattomasti Anni Elifin sävellyskieleen.

Edith -albumilla Anni Elifin lisäksi musisoivat hänen pitkäaikainen soittokumppaninsa, myös mm. Elifantreesta tuttu saksofonisti Pauli Lyytinen, sekä hänen Kauhukakara -yhtyetoverinsa basisti Joonas Kuusisto ja pianisti Tuomas A. Turunen. Pitkään yhdessä soittanut kvartetti loihtii kuulaisiin sävellyksiin taianomaisen kanvaasin sekä sähköisin että akustisin soittimin.

Biisilista

  1. Animalisk hymn2:55
  2. Det främmande trädet 4:10
  3. Ingenstans6:43
  4. Stormen4:53
  5. Smärtan7:26
  6. Till fots fick jag gå genom solsystemen5:32
  7. Stjärnorna1:22
  8. Stjärnorna4:31
  9. Landet som icke är4:57
  10. Kärlek4:29