Siirry pääsisältöön
TALAMBO

Delusions of Grandeur

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäTALAMBO
Julkaistu15.5.2020
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Compositions, arrangements, production, recording and mixing by Jori Huhtala

Genreprogressive jazz

Biografia

Basisti-säveltäjä Jori Huhtala tekee uudessa TALAMBO-projektissaan täyskäännöksen sähköiseen ilmaisuun, joka hakee vaikutteensa modernin jazzin lisäksi muun muassa progressiivisesta rockista sekä elektronisesta musiikista.

TALAMBOn albumi on pitkään kypsynyt ja nimensä mukaisesti hivenen suuruudenhullu studioprojekti, jonka raidat Jori Huhtala on säveltämisen ja sovittamisen lisäksi tuottanut, äänittänyt ja miksannut itse. Ensirakkautensa sähköbasson pariin tämän projektin myötä palannut Huhtala vastaa myös levyn “kitaraosuuksista” pikkolobassollaan. Huhtalan kunnianhimoista visiota tukevat entisestään albumin vakuuttavat muusikkovierailijat suomijazzin ykkösketjusta, saksofonistit Jussi Kannaste ja Joakim Berghäll, rumpali Tuomas Timonen, kosketinsoittaja Antti Kujanpää sekä kitaristi Sigurdur Rögnvaldsson.

Huhtala on ollut jo usean vuoden ajan yksi kotimaisen jazzskenen kysytyimpiä kontrabasisteja, mutta osoittaa tällä levyllä kuuluvansa myös sähköisen basson keskeisiin taitajiin. Rytmiset bassokuviot ovat vankkoja ja pikkolobassolla soitetut, sähkökitaramaiset soolot osoittavat Huhtalan kyvyt myös solistisessa roolissa. TALAMBOn musiikki pulputtaa kutkuttavasti ja tarjoilee hurjan määrän ihmeteltävää polveilevine kappaleineen ja huolella rakennettuine äänikuvineen.

Delusions of Grandeur on kenties aavistuksen itseironinen levyn otsikko, mutta albumi todellakin tarjoilee suomalaisessa jazzskenessä jotain sekä tekotavaltaan että soundiltaan suurimuotoista, uutta ja ainutlaatuista.

Biisilista

  1. Voice of Reason
  2. Man Number Nine
  3. Time to Escalate
  4. Thimbu & Talambo
  5. Supermelon