Siirry pääsisältöön
Aki Himanen / Aleksi Kinnunen

Dawn Drops

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAki Himanen / Aleksi Kinnunen
Julkaistu26.2.2021
Soittajat
  • Aki Himanen
  • Aleksi Kinnunen
Levy-yhtiöJazz-o-Tech
Kuuntele

Biografia

Elektronisen musiikin tuottajat Aki Himanen (trumpetti ja elektroniikka) ja Aleksi Kinnunen (rummut ja elektroniikka) julkaisivat teknoa ja jazz-musiikkia yhdistelevän EP:n Dawn Drops.

Dawn Drops sai jo ennen julkaisuaan herättänyt huomattavaa kansainvälistä kiinnostusta omaleimaisen ja modernin soundinsa ansiosta. EP: noteerasi etukäteen jo mm. DJ Mag, joka on yksi suurimmista elektronisen musiikin julkaisuista maailmassa.

EP on saanut ennakkosoittoja jo useiden maiden isoilla valtakunnallisilla radiokanavilla (mm. Espanjan RTVE ja Sveitsin RTS) ja merkittävillä nettiradiokanavilla (mm. Soho Radio London, Radio 1 Praha, Artefaktor Radio Mexico City, Byte FM Hampuri). Merkittävä noteeraus tapahtui myös, kun yksi maailman arvostetuimmista DJ:stä ja elektronisen musiikin tuottajista John Digweed soitti Dawn Dropsin Bunker Sessions -ohjelmassaan.

Aki Himanen ja Aleksi Kinnunen ovat helsinkiläisiä elektronisen musiikin tuottajia, joita molempia yhdistää vahva tausta jazzmusiikin parissa. Heidän yhteistyönsä syntyi halusta yhdistää jazzin spontaaniutta ja synkkiä elektronisen musiikin äänimaisemia. Vuonna 2020 ilmestyneellä Scapes I -debyyttialbumillaan duo tutki generatiivisen musiikin tekniikoita ja kollektiivista improvisaatiota koneiden kanssa. Dawn Dropsin materiaali on suoraviivaisempaa ja tanssittavampaa, mutta vahva visuaalisuus, lyyriset melodiat ja orgaaninen groove ovat aina vahvasti läsnä duon musiikissa.

Dawn Drops EP:ltä löytyy myös kaksi klubi-ympäristöön räätälöityä remixiä espanjalaiselta tekno-artisti PEG:ltä sekä saksalaiselta Polygonialta (Lindsey Wang). EP:n julkaisusta vastaa Berliinissä ja Milanossa toimiva Jazz-o-Tech -levy-yhtiö. Jazz-o-Techin kautta yhteistyökumppaniksi on liittynyt myös maineikas PR agentuuri PullProxy, jonka rosterista löytyy mm. teknomusiikin yksi suurimmista pioneereista Jeff Mills.

Biisilista

  1. Dawn Drops
  2. Plastic Rain
  3. Plastic Rain (PEG Remix)
  4. Dawn Drops (Polygonia Remix)