Siirry pääsisältöön
Joonas Haavisto Trio

Blue Waters

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJoonas Haavisto Trio
Julkaistu21.10.2009
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöRockadillo Records
Pituus45:47
Tuottaja

Joonas Haavisto

ÄänityspaikkaYLE M1 Studio & Hip Studios, Helsinki

Biografia

Jazzpianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto (s. 1982) debytoi vakuuttavasti trio-albumillaan Blue Waters. Kyseessä on Haaviston ensimmäinen levytys omalla nimellään, mutta hänen nousujohteiseen uraansa on kuulunut jo yhteistyötä usean huippumuusikon kanssa. Hän on soittanut Jukka Tolosen Cool Trainissa ja Apilas-yhtyeessä, joka voitti Young Nordic Jazz Cometsin Suomen osakilpailun 2007. FourTH Quartetin kanssa Joonas on tehnyt mm. kaksi kiertuetta Keski-Euroopassa vuosina 2004 ja 2006. USA:n opintojen yhteydessä syntyi kansainvälinen kokoonpano Import. Lisäksi Joonas soittaa Sibis Big Bandissa, joka voitti Imatralla käydyn Big Bandien Suomenmestaruuskilpailun 2008. Joonas Haavisto on menestynyt myös soolopianistina: vuonna 2006 hän voitti Vilnassa korkeatasoisen kansainvälisen soolopianokilpailun.

Pääyhtye on kuitenkin Joonas Haavisto Trio, joka on toiminut jo 2000-luvun alusta lähtien. Basisti Antti Lötjonen (mm. Five Corners Quintet) ja rumpali Joonas Riippa (mm. Verneri Pohjola Aurora) ovat kumpikin monista yhteyksistä tuttuja huippumuusikoita. "Joonas Riippa ja Antti Lötjönen muodostavat todella dynaamisen komppiparin. He ovat loistavia kuuntelemaan ja pystyvät reagoimaan nopeasti eri sävyihin. Antilla on vahva rytminen soittotapa ja upea soundi. Joonas puolestaan on niin musikaalinen ja luova soittaja, että hänen ideansa ruokkivat koko bändiä", Joonas Haavisto kertoo Triostaan.

Suomen lisäksi Joonas Haavisto Trio on jo ehtinyt esiintyä huomattavilla festivaaleilla mm. Norjassa ja Liettuassa. Trio on myös esiintynyt Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (2007) sekä Lapin Kamariorkesterin (2008) solistina.

Blue Waters on tyylikäs paketti ja oiva osoitus suomalaisen jazzin huikeasta tasosta. Mutta ennen kaikkea se tuo valokiilaan nuoren pianistin, johon kannattaa tutustua. Näin hienolle pianojazztriolle voisi toivoa ja jopa povata laajempaakin huomiota.

Biisilista

  1. Lost Lifesäv. Joonas Haavisto
  2. Ballerinasäv. Joonas Haavisto
  3. Blue Cavesäv. Joonas Haavisto
  4. When the Sun Comes Back in Februarysäv. Joonas Haavisto
  5. Homesäv. Joonas Haavisto
  6. Over Timesäv. Joonas Haavisto
  7. Sketches of Egyptsäv. Joonas Haavisto
  8. Issuessäv. Jori Huhtala