Siirry pääsisältöön
Reija Lang New Trio

Blood Of Joy

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäReija Lang New Trio
Julkaistu29.11.2013
TyyppiCD
Soittajat
Levy-yhtiöHub Productions
ÄänityspaikkaVaristoteles-Studio, Helsinki

Biografia

"Blood of Joy" nostaa esiin elämän värien ikuisen voiman ja ilosta kumpuavan energian. Reija Lang New Trion musiikki soi pohjoismaisen kuulaasti nojaten samalla afro-amerikkalaisen musiikin rytmiseen perinteeseen. Kolmen individualistisen soittajan saumaton yhteistyö luo rikkaan akustisen soundin ja kantaa vähäeleisellä suvereenilla intensiteetillä.

Reija Lang New Trion 29.11.2013 julkaistava ”Blood of Joy” (Hub Productions) nostaa esiin elämän värien ikuisen voiman ja ilosta kumpuavan energian.

Reija Lang New Trion musiikki soi pohjoismaisen kuulaasti nojaten samalla vahvasti afro-amerikkalaisen musiikin rytmiseen perinteeseen. Kolmen individualistisen soittajan saumaton yhteistyö luo rikkaan akustisen soundin ja kantaa vähäeleisellä, suvereenilla intensiteetillä.

Harvinainen yhdistelmä - laulu, kitara ja viulu/basso - herkistää kuulijan aistit vivahteille ja tekstin syvyydelle. Moniulotteiseen ääneen tuo lisänsä myös jousella soitettu basso. Paikoin viulu ottaa basson paikan ja luo uuden vivahteen uniikisti soivaan kokonaisuuteen.

Reija Langin monisävyinen ja kauniisti soiva laulu, Jarno Kukkosen juurevan rytmikäs ja ilmeikäs kitaran käsittely sekä Mikko-Ville Luolajan-Mikkolan rytmikkään vahvat bassokulut ja mestarillinen viulismi loihtivat kiehtovan kudelman. Äänittäjä Markku Veijonsuon osuus rikkaan ja avaran akustisen äänimaailman taltioimisessa on ollut korvaamaton.

”Blood of Joy” nivoo luontevasti yhteen Luolajan-Mikkolan ja Kukkosen sävellyksiä ja Langin sanoituksia sekä muutamia jazzklassikoita. Levyn lähtökohtana ovat olleet Langin sanoitukset, jotka liikkuvat surrealistisen, silmät avaavan heräämisen viitoittamalla tiellä – ja löytävät pala palalta kauneutta elämän pienistä valokuvamaisista välähdyksistä hetkien ikuisessa virrassa. Mukaan on valittu myös jazzin klassikoita, jotka trion sovituksina ja tulkintoina tuovat oman olennaisen tarinansa levyn iloa kantavaan kokonaisuuteen.

”Levy on minulle jännä visuaalinen trippi. Esimerkiksi Pedro's Love Bubble, jossa sumeasti rakastuneet nuoret matkustavat ratikassa hypnoottisella reitillä nro 8 on omistettu elokuvaohjaaja Pedro Almodovarille ja hänen surrealistisille roolihahmoilleen. Snow Flakes suojelee valkeilla kinoksillaan synkkyydeltä ja pahan voimilta. Bars Beyond on ylistyslaulu ikuisille hannuhanhille – liituraitapukuisille pelureille. Surreal Awakening potkaisee hereille heti ampiaismaisella freellä. Exodus taas on hellä rakkaudenosoitus viimeiselle matkalle eli kuolemalle”, kuvailee Reija Lang.

”Blood of Joy” –levy julkistettiin lokakuussa 2013 Kiinassa. Reija Lang New Trio esiintyi Hainan International Jazz Festivalilla 26.10.2013 saaden erinomaisen vastaanoton kiinalaiselta yleisöltä.

Muusikot:
Reija Lang, laulu ja lyriikat
Jarno Kukkonen, kitara ja sävellykset
Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, viulu, kontrabasso ja sävellykset

Biisilista

  1. Pedro's Love BubbleLuolajan-Mikkola/Lang
  2. Snow FlakesKukkonen/Lang
  3. A Taste Of HoneyScott/Marlow
  4. Windows Corea
  5. Surreal AwakeningLuolajan-Mikkola/Lang
  6. ExodusLuolajan-Mikkola/Lang
  7. The Lamp Is LowDeRose, Schefter/Paris
  8. Bars BeyondKukkonen/Lang
  9. Moon and SandWilder, Palitz/Engvick
  10. Devil May CareDorough, Kirk