Siirry pääsisältöön
Timo Kämäräinen

Blink And You Miss It

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäTimo Kämäräinen
Julkaistu31.1.2021
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele
Genrejazz / americana / progressive

Biografia

Kitaristi Timo Kämäräisen Blink and You Miss It on kiehtova pienoismuotokuvien kokoelma, joka pohjautuu Kämäräisen vapaisiin improvisaatioihin.

Timo Kämäräinen luo musiikkia, joka leijuu vapaan improvisaation, sävelletyn musiikin ja ambienssien välimaastossa. Lähtökohtana Kämäräinen käyttää erilaisia ihmiskohtaloita.  Säveltäjänä Kämäräinen toimii kuin kuvanveistäjä, joka muotoilee ääntä erilaisilla kielisoittimilla. Albumin kolmen teemallisen kappalesarjan alle muodostuu lumoava konseptuaalinen kokonaisuus.

Kämäräinen on monipuolinen musiikintekijä, joka parhaiten tunnetaan muusikkoudestaan lukuisten suomalaisten artistien bändeissä. Pitkäaikaisimmat ovat olleet Ismo Alanko (2003-2010) ja Olavi Uusivirta (2013-), jonka kanssa yhteistyö jatkuu edelleen niin biisien kirjoitustyön kuin aktiivisen keikkailun suhteen. Tämän lisäksi Kämäräinen on toiminut monipuolisesti freelancerina, tyylisuuntien ulottuessa rockista modernin jazzin kautta nykymusiikkiteoksiin isojen orkesterien kanssa.

Vaikka kitarismi on kenties ollut näkyvimmin esillä, on Kämäräinen myös kirjoittanut paljon lauluja ja säveltänyt instrumentaalimusiikkia. Lauluja ovat esittäneet hänen omat kokoonpanonsa Beagon ja TOOT TOOT. Viimeisimmällä omaa musiikkia sisältävällä levyllä (Mä voin loistavasti, 2018) Kämäräinen, tai hänen alter egonsa Ihana Leijona, lauloi ensimmäistä kertaa suomeksi.

Biisilista

 1. Scarecrow
 2. Wrong Time, Wrong Sex
 3. A Melting Heart
 4. Compulsive - Obsessive
 5. Chemical Comfort
 6. Hermit
 7. Lifelong Tango
 8. Paradigm Change
 9. Voice of Reason
 10. Unreliable Narrator
 11. Silver Spoon
 12. A Tendency to Despair
 13. Life is Hell, John
 14. The Rhinoceros
 15. The Rejection of the King
 16. Holiday in Oblivion
 17. This Is Not the Future You Expected
 18. Tiny Fighter
 19. Bravado
 20. Don’t Want to Talk About It
 21. The Oxpecker
 22. Absolute Paradox