Siirry pääsisältöön
Verneri Pohjola

Aurora

Levy
profile-picture

Kuva: Jori Grönroos, kansi: A. Eerikäinen

Biografia

Trumpetisti Verneri Pohjola on noussut nuoren jazzsukupolven johtotähdeksi. Monipuolinen soittaja ei kaihda rockia tai uutta soulia, ja jazzin puolella hienoa jälkeä on syntynyt esimerkiksi Ilmiliekki Quartetin riveissä.

Pohjola on ollut näyttävästi esillä myös suurten orkesteriteosten solistina, Kerkko Koskisen ja Iro Haarlan UMO-konserteissa. Aurora-levy on muutaman vuoden kypsyttelyn tulos. Pohjola on saanut esikoissoololleen ison joukon lempimuusikoitaan, ja kertoo halunneensa antaa heille mahdollisimman paljon vapauksia.

Toinen keskeinen periaate on ollut teoslähtöisyys: Pohjola ei ole tavoitellut yhtenäistä linjaa, vaan lähestyy jokaista sävellystään yksilönä. Näin levylle on kerääntynyt sekä materiaaliltaan että keinoiltaan hyvin vaihteleva teosjoukko.

Jousikvartetti istuu sovituksiin saumattomasti, Pohjolan trumpetti nousee esille, ei dominoivana, vaan aina musiikillisesti hyvin perusteltuna. Tämän Pohjolan levyn voi takuuvarmasti laskea vuoden 2009 tärkeimpien jazzjulkaisujen joukkoon.

Biisilista

  1. Akvavitsäv. Verneri Pohjola
  2. For Threesäv. Verneri Pohjola
  3. Askistosäv. Verneri Pohjola
  4. Boxer Dieselsäv. Verneri Pohjola
  5. Spirit of Ssäv. Verneri Pohjola
  6. Colossussäv. Verneri Pohjola
  7. Concierto de Aranjuez Amoursäv. Joaquín Rodrigo
  8. At The End Of This Albumsäv. Verneri Pohjola