Siirry pääsisältöön
Atmosfärg Trio

Atmosfärg

Levy
profile-picture

Cover: E.S.

Levyn tiedot

EsittäjäAtmosfärg Trio
Julkaistu29.4.2018
Soittajat
 • Alf Forsman
 • Eero Savela
 • Tapani Varis
Levy-yhtiöArt First
Tuottaja

Recording, mixing: E.S.
Mastering: Johannes Wist

Kuuntele

Biografia

Atmosfärg Trion debyyttilevy julkaistiin 29.4.2018 Art First Recordilla. Levyllä kuullaan rummuissa Alf Forsmania, bassossa Tapani Varista ja trumpetissa Eero Savelaa.

"Improvisoitu musiikki on aina parhaimmillaan paikan päällä, kuultuna ja nähtynä, mutta tämä Maunula-talossa tallennettu setti kestää komeasti myös levyltä koettuna. Hyvin toisensa tunteva kolmikko luo luo atmosfäärinsä tunteen kautta, rauhallisesti kehitellen ja kypsytellen. Sekä kokonaisuuden että yksittäisten soitteiden vaikutelma on hyvin ehjä ja samalla täyteläinen. Tosin kappaleista muutamat loppuvat vähän kuin seinään, juuri kun kuulija on uppoamassa syvemmälle ja syvemmälle…

Sinänsä nostoja on näin tasavahvalta levyltä turha tehdä, mutta poimitaan nyt pari malliksi. Vaikuttavaa on esimerkiksi Evaporaten haikea sävy ja trumpetin kuin-keskustelu itsensä eli viiveen tai kaiun, miten vain, kanssa. Gravitate on kappaleista pisin ja ehkä myös upottavin, Variksen jousisoitto ja Forsmanin jäntevästi levoton rytmittely vievät yhdessä Savelan lyyrisen trumpettitatsin kanssa muistettavalle matkalle.

Savelan tatsi on lumoava läpi konsertin, soundi on kovan, kirkkaan ja kliinisen sijasta lämmin, pehmeä, huokoinen ja hauras: trumpetti siinä puhelee ihmisen äänellä."

Pertti Ronkanen, SuomiJazz.com, 19.5.2018

Biisilista

 1. Happy Rain
 2. Evaporate
 3. Gather
 4. Clouds
 5. Pressure Change
 6. Gravitate
 7. See Through
 8. Aura