Siirry pääsisältöön
Jamaze

Around The World

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJamaze
Julkaistu28.10.2013
Levy-yhtiöOmakustanne
Genrejazz, world music

Biografia

Helsinkiläinen Jamaze julkaisi esikoislevynsä Around the World 28. lokakuuta 2013. Levy on uniikki konseptiltaan ja poikkeuksellisen vahva taidonnäyte yhtyeen moniulotteisesta osaamisesta sekä sävellystensä että yhtyesointinsa puolesta. Levy on yhtyeen itsensä tuottama ja omakustanne.

Jamaze on alusta pitäen lähtenyt sekoittamaan ilmaisuunsa vaikutteita harvemmin kuulluista musiikinlajeista. Levyn nimeä kantava Around the World (Mika Säily), viisiosainen maailmanmusiikkikonsertto, on valaiseva esimerkki yhtyeen konseptista – kvartetin matka maailman ympäri alkaen Australian aboriginaalien musiikista, kulkien Peking-oopperan ja Ethio-jazzin kautta Brasiliaan ja päätyen lopulta amerikkalaiseen räppiin. Sen lisäksi levyllä on vahvoja viittauksia mm. klezmeriin kappaleessa Jerusalem (Säily) sekä In a daydream -kappaleen (Säily) acid jazziin perinteisemmän jazzilmaisun lisäksi. Säilyn lisäksi säveltäjänä on kunnostautunut yhtyeen pianisti Rob Dominis.

Jamazen jäsenet tulevat varsin musiikillisista yhteyksistä. Yhtyeessä laulaa Elna Romberg, joka on aikaisemmin kunnostautunut erityisesti gospelkuorojen kapellimestarina. Pianistina toimii amerikkalaissyntyinen Rob Dominis, joka on asunut 20 vuotta Suomessa ollen kysytty muusikko ja soitonopettaja. Kontrabassoa soittaa Sibelius-Akatemiassa jazzmusiikkia opiskeleva lahjakkuus Kaisa Mäensivu. Jamazen nokkamiehenä toimii rumpali Mika Säily, joka on kunnostautunut aikaisemmin erityisesti kouluttajana ja musiikkitieteilijänä.

Levyä saa vaivattomimmin Jamazen kotisivujen kaupasta.

www.jamaze.net 

Biisilista

 1. Jerusalem
 2. Bintan Blue
 3. In A Daydream
 4. How Intense It Is
 5. Dreamtime
 6. Sichuan
 7. Lalibela
 8. Ordem E Progresso
 9. Katharsis
 10. Meant To Be Mine
 11. Nature Boy