Siirry pääsisältöön
Antti Utriainen

Antti Utriainen Expansion

Levy
profile-picture

Cover: Antti Silvennoinen

Biografia

Antti Utriainen Expansion on pianisti Antti Utriaisen johtama jazzmusiikillinen kollektiivi. Vuonna 2008 alkunsa saaneessa triossa ovat Antin lisäksi soittaneet basisti Timo Tuppurainen ja rumpali Tomi Saikkonen. Nyt ydinryhmään, joka on kasvanut kvintetiksi, kuuluu myös trumpetisti Mikko Pettinen ja saksofonisti Petri Puolitaival.

Vaikutteita voi kuulla esimerkiksi niin hämyisestä progesta, kuin energisestä hard bopista. Materiaali on omaa, Utriaisen ja Tuppuraisen säveltämiä teoksia, lukuun ottamatta yhtä tuttua standardia.

Antti Utriainen (s. 1976) on keskeisiä vaikuttajia jazzin saralla Suomessa. Hänen ensimmäinen albuminsa Antti Utriainen Trio julkaistiin vuonna 2010. Oman yhtyeen
johtamisen lisäksi Utriaisen työnkuvaan kuuluu monenlaiset musiikilliset työtehtävät, kuten toimiminen aktiivijäsenenä yhtyeissä Fusiotherapy, Organ Stew ja Bel Vel, sekä työskenteleminen säveltäjänä teatteri- ja elokuvamusiikin parissa. Hänet tunnetaan myös jäsenyydestä kitarasankari Jukka Tolosen bändissä. Myös muut Expansion-ryhmän jäsenet ovat tuttuja monista yhteyksistä, kuten UMO:sta, Ricky-Tick Big Bandista, Dalindeosta, U-Street All Starsista ja Kadi Quartetista.

Biisilista

  1. Into the Night6:41
  2. Rising7:44
  3. Up With The Clown5:42
  4. Sunny Moment6:05
  5. Flowers In The Snow8:14
  6. Sunday Games 7:35
  7. Shelter5:12
  8. Star Eyes5:47