Siirry pääsisältöön
Aki Rissanen Trio
Aki Rissanen

Another North

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAki Rissanen Trio
Aki Rissanen
Julkaistu2017
Soittajat
Levy-yhtiöEdition Records
Tuottaja

Aki Rissanen

ÄänityspaikkaKallio-Kuninkala Studios

Biografia

Maineikas brittiläinen Edition Records -levymerkki julkaisi suomijazzin huippunimistä koostuvan Aki Rissanen Trion uuden Another North -albumin 10.11.2017. Pianisti Aki Rissasen, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Teppo Mäkysen muodostaman triokokoonpanon tuorein julkaisu on kunnianhimoinen ja rytmisesti intensiivinen jatke Amorandom-debyytille, joka voitti Jazz-Emma-palkinnon vuonna 2016. Another North erottuu vahvalla visiollaan ja halullaan tutkiskella pianotrion ilmaisun ulottuvuuksia.

 

Another North on väkevä albumi, joka nostaa Aki Rissanen Trion koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. Yhtye on uudella albumillaan halunnut välttää pohjoismaisen pianotrion kliseistä määritelmää, ja tilan luomisen ja riisutun minimalistisen otteen sijaan se tutkiskelee uusia musiikillisia maisemia kokonaan omalla kartallaan. Kolmikon pitkä yhteinen soittohistoria kuuluu levyllä komeasti ja trion musiikillinen ajatus kulkee läpi levyn kirkkaana. Juuri luonteva musiikillinen kommunikaatio on se punainen lanka, jonka ympärille Another Northin kaltainen omaääninen ja voimakas albumi voi rakentua.

– Uuden albumin musiikki on tulosta trioni viime vuosien kehityksestä ja kollektiivisesta pohdinnasta, millaiselta pohjoismainen jazzpianotrio voisi kuulostaa. Kehittyvät tekstuurit, ilmaisun kiireetön mutta intensiivinen energia sekä sävelletyn materiaalin ja improvisoinnin rajojen hälventäminen ovat olleet keinoja, joilla olemme luoneet yhtyeellemme tunnistettavan saundin, Rissanen kertoo uudesta albumista. ”

Another Northin avausraita Blind Desert osoittaa yhtyeen nykyisen suunnan, joka ei irrota otteestaan levyn edetessä. Rohkealla uudelleensovituksella unkarilaissäveltäjä György Ligetin pianoetydistä yhtye luo uusiksi tämän pianisti Bill Evansin musiikista inspiroituneen mestariteoksen sekoittamalla siihen saumattomasti jazzrytmiikkaa ja klassisen musiikin maailmasta ammentavaa herkkyyttä. Ligetin, Evansin ja Aki Rissanen Trion kohtaaminen on laajemminkin hauska sattuma, sillä Evans on myös Rissasen suuri inspiraation lähde ja tyylillinen vaikuttaja.

Biisilista

  1. Blind DesertRissanen
  2. John's SonsJarmo Savolainen
  3. New Life And Other BeginningsRissanen
  4. Étude 5: Arc-en-ciel ReimaginedGyörgy Ligeti
  5. Nature Of The BeastRissanen
  6. Before The AftermathRissanen
  7. Hubble Bubble Rissanen/Lötjönen/Mäkynen