Siirry pääsisältöön
Aki Rissanen Trio
Aki Rissanen

Amorandom

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAki Rissanen Trio
Aki Rissanen
Julkaistu2016
Soittajat
Levy-yhtiöEdition Records
Tuottaja

Credits:

All music composed by Aki Rissanen and arranged by the trio.

Produced by Aki Rissanen.

Recorded at Kallio-Kuninkala Studios, Järvenpää, Finland on June 29 & 30th 2015 by Mikko Raita.
Mixed at Studio Kekkonen, Helsinki, Finland on December 14 & 16th 2015 by Mikko Raita.
Mastered at Chartmakers West, Espoo, Finland on December 21th 2015 by Svante Forsbäck.

Biografia

Suomijazzin huippunimistä koostuva Aki Rissanen Trio julkaisee Amorandom-albuminsa 4.3.2016  nousevan brittiläisen levymerkin Edition Recordsin kautta. Levy esittelee pianisti Aki Rissasen johtaman yhtenäisen triokokoonpanon, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Bändiliideri Rissanen on tehnyt vakuuttavaa nousua kotimaisen jazzin eturiviin ja samalla kansainvälisesti seuratuksi jazzmuusikoksi, joka on osoittanut kyvykkyytensä osana lukuisia maineikkaita yhtyeitä ja myös sooloartistina. Erittäin onnistunutta Amorandomia onkin helppo veikata Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi.

Tuore levy Amorandom esittelee trion, joka on hioutunut tiiviiksi komboksi keikkailtuaan viime vuosina audiovisuaalisen, animaatiota ja livemusiikkia yhdistävän konseptin kanssa. Myös uuden albumin nimeksi noussut kehuttu Amorandom-konsepti toi yhteen elokuvaohjaaja Tuula Leinosen ja kotimaisen animaatiotaiteen edesmenneen grand old manin, animaattori Eero Peränteen samannimisen elokuvan ja Rissasen luotsaaman trion musiikin. Yhtyeen ilmaisu kehittyi keikoilla ja nyt Amorandom saa oman musiikillisen muotonsa uuden levyn myötä. Kolmikon rytminen, mutta samalla lyyrinen ilmaisu on uudella levyllä erittäin korkealla tasolla epäilemättä juuri laajan yhteisen soittohistorian ansoista.

Juuri luonteva musiikillinen kommunikaatio on se punainen lanka, jonka ympärille Amorandomin kaltainen vahva albumi voi rakentua. Rissasen melodisissa sävellyksissä läikkyy aito löytämisen riemu ja lahjakas trio antaa kappaleille mahdollisuuden puhjeta kukkaan. Kullakin väkevän triokokoonpanon jäsenistä on luonnollinen roolinsa kombossa, jonka yhteenhitsautuminen on kuultavissa läpi albumin. Kappaleiden tunneskaala on laaja, josta hyviä esimerkkejä on kuultavissa vaikkapa Aleatoric-kappaleen rauhaisassa melodisuudessa taiBird Visionin kiivaassa lintuperspektiivisvengissä.

Biisilista

  1. PulsarAki Rissanen
  2. For RainbowsAki Rissanen
  3. Paysages pas sagesAki Rissanen
  4. AleatoricAki Rissanen
  5. SignettesAki Rissanen
  6. For Jimmy GiuffreAki Rissanen
  7. Eye-openerAki Rissanen
  8. Bird VisionAki Rissanen
  9. AmorandomAki Rissanen