Siirry pääsisältöön

FinEst Jazz Rally etsii tulevaisuuden tähtiä kilpailumatkalle Tallinnaan

entry-image

Suomen ja Viron Jazzliittojen uuden, nuorille jazzopiskelijoille tarkoitetun yhtyekilpailun toinen hakukierros alkaa! Pääpalkintona voittajalle on kaksi festivaalikeikkaa Suomessa ja Virossa. FinEst Jazz Rally on maaottelu, jossa ratkotaan maiden välinen jazzmestaruus samalla kun tutustutaan muusikoihin ja jazzin perinteeseen lahden molemmin puolin. Hakuaika kilpailuun on 15.10.–15.12.2018.

Kilpailu järjestetään 8.3.3019 Tallinnassa TUJA Tudengijazz-festivaalilla. Ammattilaisjury valitsee kilpailuun videonäytteiden perusteella kaksi suomalaista yhtyettä ja kaksi virolaista kokoonpanoa. Kukin yhtye esittää finaalissa kolme kappaletta noin 15-minuuttisen setin aikana. Raati valitsee esiintymisten jälkeen voittajan, joka saa palkinnoksi konsertit Turku Jazz Festivalilla ja TUJA-festivaalilla Tallinnassa 2020. Raati antaa myös kaikille yhtyeille henkilökohtaista palautetta. Illan päätteeksi järjestetään kaikille yhteiset jamit. 

Ammattilaisraadissa istuvat suomalaismuusikot rumpali Hanne Luostarinen ja pianisti Mikael Jakobsson sekä virolaismuusikot rumpali Toomas Rull ja saksofonisti Aleksander Paal. Kilpailussa arvioidaan muun muassa jazztradition tuntemusta ja tulkintakykyä, solistista taitoa, yhtyeen sisäistä kommunikaatiota sekä omaperäisyyttä.

Maaottelussa jazzin perinteen tuntemuksella on tärkeä rooli. Viron ja Suomen jazzperinteeseen kilpailussa tutustutaan Seppo Kantosen kokoaman ja nuotittaman Respect – Jazz In Finland The Real Bookin ja virolaisen Peedu Kassin toimittaman Eesti Jazz Noodis – Estonian Jazz Real Bookin avulla. 

HAKUOHJEET

Haku on avoinna 15.10.–15.12.2018. Valinnat tekee suomalaisyhtyeistä Suomen Jazzliiton hallitus ja Viron yhtyeiden suhteen Eesti Jazzliiton hallitus. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, ja maaottelubändit julkistetaan 20.12.2018.

Maaottelu on tarkoitettu suomalaisille ja virolaisille, tai ko. maissa asuville korkeakouluopiskelijoille. Voit bändiliiderinä hakea vain yhdellä kokoonpanolla, mutta olla jäsenenä useammassa.

Hakijat sitoutuvat matkustamaan Tallinnaan esiintymään 8.3.2019, sekä mahdollisesti voiton myötä palkintokeikoille Turkuun ja Tallinnaan maaliskuussa 2020. Kilpailusta ei makseta palkkioita, mutta Jazzliitto maksaa matkat ja yhden yön majoituksen. Palkintokeikoista maksetaan konserttipalkkiot.

Hae näin:
Lähetä sähköposti kilpailun tuottajalle Kadi Vijalle osoitteeseen kadi.vija@jazzfinland.fi 15.12.2018 mennessä. Sähköpostissa tulee olla seuraavat asiat:

  • Yhtyeen nimi
  • Yhtyeen jäsenten nimet ja syntymäajat sekä instrumentit
  • Yhtyeen esittelyteksti ja kuva
  • Linkit kahteen hakuvideoon (esim. YouTube/Vimeo):
    • Yksi vapaasti valittu kappale Real Book -biisilistasta. Nuotit löydät tästä linkistä.
    • Vapaavalintainen jazzstandardi

Finaalissa lisäksi yksi vapaavalintainen kappale (jazzstandardi, kappale Real Book -biisilistalta tai oma sävellys)


Lisätietoa kisasta antaa mielellään suomeksi/englanniksi/eestiksi Kadi Vija, kadi.vija@jazzfinland.fi, puh.nro: +358 40 531 4193

Kommentoi