Info

Jazz Finland on verkkosivusto, jonka päätoimintoina ovat kattava keikkakalenteri sekä tietokanta jazzmusiikista ja jazzalan toimijoista Suomessa. Sivusto esittelee kiinnostavien artistien ja uusien julkaisujen lisäksi ajankohtaisia ilmiöitä sekä toimii aktiivisena jazzalan keskustelufoorumina. Suomen Jazzliitto ry:n hallinnoima  Jazz Finland kutsuu musiikinystävät seuraamaan vahvaa nousukautta elävän suomijazzin mielenkiintoisia vaiheita. Sivusto on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Tietokannan sisältö kerättiin 2012-13 aikana alan lehdistä ja julkaisuista (esim. Jazzrytmit, suomijazz.com), tieteellisistä tutkimuksista sekä artistien ja yhtyeiden omilta kotisivuilta. Eräs yksittäinen teos, joka toimi merkittävänä lähteenä Jazz Finlandin tietojen kokoamisessa, on Markus Partasen teos Rytmihäiriöitä - Uuden Suomi-jazzin nousu (Like) vuodelta 2007. Iso kiitos kuuluu Partaselle, muille alan kirjoittajille ja tutkijoille sekä tietysti artisteille aktiivisesta jazzin tiedottamisesta sekä tutkimisesta vuosien varrella!

Kuten elävällä musiikinlajilla on tapana, myös suomalainen jazz jatkaa muotoutumistaan. Jazz Finland pyrkii tarjoamaan mahdollisimman ajankohtaista tietoa kentältä sekä päivittämään uusia tapahtumia, toimijoita sekä julkaisuja jatkuvasti. Jazz Finlandin tietoja päivitetään ensisijaisesti sivustolle lähetettyjen ilmoitusten ja mediatiedotteiden pohjalta.  Jos siis löydät tietokannasta virheen, vanhentunutta tietoa tai koet, että jokin olennainen levy, artisti, yhtye tai toimija puuttuu, ilmoitathan siitä meille viereisen lomakkeen avulla. Otamme mielellämme vastaan myös korjausehdotuksia sivuston käytettävyyden ja kalenterin toimivuuden suhteen!

Jazz Finlandin keikkakalenteri on linkitetty All About Jazz -sivuston Jazz Near You -palveluun. Sitä kautta kaikilla kalenteriimme ilmoitetuilla tapahtumilla on maailmanlaajuinen jakelu ja aktiivinen yleisö. Keikkakalenteriin voit ilmoittaa tapahtumasi Live-sivun vasemmasta laidasta, "Ilmoita keikka" -lomakkeen kautta.

Mediatiedotteet voi lähettää osoitteeseen press@jazzfinland.fi. Tiedotteiden tulisi olla sekä suomeksi että englanniksi. Lähetäthän kuvat tiedostonvälityspalvelujen kuten Dropboxin tai We Transferin kautta.

Ilmoita korjauksesta, lisäyksestä, poistosta tai ehdotuksesta